Hmm… als je op zoek bent naar een lekker lunch/brunch- of bijgerecht dan moet je zeker deze zachte broodjes met kip-pesto vulling maken! Heerlijke zachte broodjes met een smaakvolle vulling, om je vingers bij af te likken!
Overigens kun je de kip in dit recept natuurlijk ook gemakkelijk vervangen voor een vega variant, dan worden ze net zo lekker kan ik je vertellen! Wij aten deze broodjes bij het avondeten met een flinke kom soep. Maar ook bij de lunch of brunch zijn dit de perfecte broodjes om op tafel te zetten.
Zijn 20 broodjes toch net teveel? Deel het recept dan door tweeën en maak er 10! Maar als je het mij vraagt? Maak dan gewoon de 20 stuks, je kunt ze namelijk gemakkelijk invriezen na het bakken (en afkoelen) en er dan op een later tijdstip nog een keer van genieten. Zo heb je altijd wat lekkers in huis!
Sinds kort heb ik een nieuwe keukenmachine (KitchenAid) en daarin kneedde ik het deeg. Ideaal!! Ook in de keukenmachine liet ik het deeg ongeveer 10 minuten doorkneden (stand 3/4), daarna nog even kort met de hand voordat het op een warme plek kon rijzen.
Zachte broodjes met kip-pesto vulling
Ingrediënten
Deeg
- 110 ml melk
- 110 ml water
- 110 ml zonnebloemolie
- 6 g instant gist
- 2 eieren eiwit en eigeel gescheiden
- 0.5 el zout
- 1 el suiker
- 440 g bloem
Vulling en decoratie
- 6 el pesto gekocht of zelf gemaakt
- 550 g kipreepjes
- 2 el sesamzaadjes wit/zwart
- 0.5 el olijfolie
Instructies
Deeg
- Meng in een grote kom melk, water, olie en eiwit met een garde goed door elkaar. Meng in een andere kom bloem, zout, suiker en instant gist door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed in 10 minuten tot een zacht (niet plakkerig) deeg. Kneed net zo lang tot je een mooi vliesje kunt trekken.
- Vet een grote kom in met een beetje olie, leg het deeg erin en dek af met een natte theedoek. Laat het deeg rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
- Haal het deeg uit de kom, kneed even door en verdeel in 20 gelijke bolletjes. Leg ze op een plank/bord en laat nog eens 30 minuten rijzen.
Vulling
- Bak ondertussen de kipreepjes gaar in een pan. Meng deze met de pesto en laat afkoelen.
Broodjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
- Bak een bolletje deeg en rol het met de deegroller uit tot een dunne ronde plak. Verdeel een lepel kip-pesto reepjes in het midden, vouw de zijkanten van de plak naar elkaar toe en druk aan. Draai om en rol tot een mooi bolletje. Leg op de bakplaat.
- Herhaal tot de bakplaat vol ligt (ik bakte de broodjes in twee etappes).
- Meng het eigeel met de olijfolie en bestrijk hier de broodjes mee. Bestrooi met de sesamzaadjes.
- Bak de broodjes in circa 17-20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Notities
Bewaar deze zachte broodjes met kip-pesto vulling op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere brood inspiratie? Ik heb alle brood recepten (of recepten met brood) voor je bij elkaar verzameld!
zeer leuk om te maken ! en vielen bij de proevers enorm in de smaak 🙂
Dat is altijd leuk om te horen!