Met deze gebakken feta borrelplank maak je van elke avond een feestje! De feta wordt dus gebakken, met onder andere honing en verse tijm en dat geeft zo’n geweldig lekkere smaak aan de kaas. Serveer het met je favoriete rauwkost en eventueel een stukje stokbrood; het feest is compleet!

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik fan van feta, dit is zo’n kaasje waar je me echt altijd blij mee kunt maken! Het aller-aller-allerlekkerste is op Turks brood met tomaat en dat dan nog even afbakken in de oven, oh of met een lekker Turks broodje. Deze borrelplank behoort vanaf nu zeker tot mijn top 3 met dit lekkere kaasje!

Gebakken feta borrelplank
Gebakken feta borrelplank

Onderstaand recept is perfect voor 2-3 personen, een beetje afhankelijk wat je er verder nog bij serveert. Ook een leuke plank om als voorgerecht voor een etentje op tafel te zetten! Dan is het genoeg voor 4 personen.

Gebakken feta borrelplank

Overheerlijk snacken!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Gebakken feta

 • 200 g feta
 • 1 el olijfolie
 • 1 volle tl honing
 • 3 takjes verse tijm
 • 1 snuf peper

Borrelplank

 • 0.5 ciabatta brood
 • 5 snack komkommers
 • 10 cherry tomaatjes
 • 1 gele paprika
 • 3 el olijven

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (hetelucht).
 • Pak een ovenschaaltje en leg hierin een velletje bakpapier. Leg daarop de feta. Besprenkel met de olijfolie en honing. Ris de blaadjes tijm los er strooi er overheen, maak af met een snuf peper. Bak de feta 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
 • Snijd ondertussen het brood en de rauwkost.
 • Serveer de warme feta met de rauwkost en het brood er omheen.

Bewaar deze gebakken feta borrelplank op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Gebakken feta borrelplank

Op zoek naar meer inspiratie voor hartige snacks? Ik heb alle hartige snack recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet. Genoeg lekkers voor een borrelavondje!