Krups Intuition Preference review. Al een paar weken staat hij te shinen in mijn keuken, de nieuwe Krups Intuition Preference. Zonder #eerstekopjekoffie heb ik gewoon geen goede start van de dag, dus hoog tijd om jullie te vertellen wat ik van deze espressomachine vind.

De zin van het #eerstekopjekoffie

Heel even een stukje achtergrondinformatie over mij en mijn liefde voor koffie. Elke dag, ja echt elke dag (tenzij ik ziek ben), deel ik op mijn Instagram mijn eerste kopje koffie in mijn stories. Ondertussen heb ik een heuse koffiesquad om me heen verzameld van mensen die ook hun eerste kopje delen in hun stories en mij daarin taggen. Supertof om te zien elke keer weer!

Maar goed, koffie dus; het is standaard het eerste wat ik drink (of eet) in de ochtend. Een enkele keer ontbijt ik eerst omdat ik toch echt trek heb, maar dat is eigenlijk op 1 hand te tellen. Als wij op vakantie gaan is koffie ook belangrijk, zo ging ik in New York ook elke dag eerst op zoek naar koffie. Kies ik huisjes/vakantie woningen uit mét koffiezetapparaat en wordt ik intens gelukkig van all-inclusive resorts met een eigen koffiebarretje.

Ik weet niet precies wat het is, maar koffie in de ochtend is gewoon echt voor mij het allerlekkerste wat er is! Dan begint mijn dag gewoon goed. Ontbijt op bed? Doe mij maar koffie op bed!

Krups Intuition Preference review

Krups Intuition Preference

En zo gebeurde het zomaar dat een tijd geleden mijn espressomachine die ik ongeveer 5 jaar in m’n bezit had kapotging. Uiteraard heb ik geprobeerd of deze nog te maken was maar helaas, hij was officieel overleden… de operatiekosten wogen niet meer op tegen de waarde van het apparaat. En dan is het dus tijd voor de meest lastige zoektocht ooit: een nieuwe espressomachine.

Het moest voor mij een koffiezetapparaat worden waarin bonen kunnen, dat vind ik nou eenmaal echt het lekkerste. Met alles wat er tegenwoordig op de markt is vond ik het ook wel tof om deze keer een apparaat te hebben waarmee ik ook koffie met opgeschuimde melk kan maken. Alhoewel mijn voorkeur eigenlijk altijd uit gaat naar een kop goede zwarte koffie lijkt me dit wel een fijne bijkomstigheid.

En zo kwam de Krups Intuition Preference op mijn pad. Een mooi apparaat, niet geheel onbelangrijk aangezien het toch pontificaal in je keuken staat, met melk reservoir en (naar wat ik online zie) goede reviews. Ik mag deze testen en je kunt wel begrijpen: ik sprong een gat in de lucht! Eindelijk weer elke dag een goed kopje koffie.

Ondertussen gebruik ik dit koffiezetapparaat alweer enkele weken en krijg ik regelmatig de vraag of hij bevalt. Dus ik dacht: hoog tijd om zelf ook een review online te plaatsen van mijn nieuwe favoriete apparaat! Hieronder vertel ik je over mijn plus- en minpunten van dit apparaat.

Krups Intuition Preference review

De pluspunten

 • Makkelijke installatie voor het eerste gebruik, het apparaat neemt je stap-voor-stap mee.
 • Inclusief waterfilter en testkit voor de PH-waarde van het kraanwater.
 • Mooi en duidelijk touchscreen waar je gemakkelijk doorheen scrolt.
 • Verschillende dranken, zoals oa; koffie, espresso, doppio, latte, flat white, cappucino en meer.
 • Per drank kun je de sterkte en grootte instellen.
 • Je kunt je eigen favorieten opslaan.
 • Water op tijdens de bereiding? Geen probleem! Vul het bij en de bereiding gaat daarna gewoon door.
 • Mooie machine om te zien met melkreservoir.
 • Machine geeft het aan als er gereinigd moet worden.

De minpunten

 • Het melkslangetje kan in een houdertje vastgeplakt worden aan de zijkant, deze plakte echter maar 4 dagen. Verder is het niet echt een probleem, het slangetje ligt er nu los op.
 • Na elke bereiding met melk vraagt het apparaat om een reiniging. Je moet dit dus even wegklikken als je meerdere koppen maakt.

Blij met de Krups Intuition Preference!

Als je zo naar mijn lijst met plus- en minpunten kijkt dan zul je het al wel begrijpen: ik ben oprecht blij met dit koffiezetapparaat! Sinds ik deze in huis heb geniet ik nog meer van mijn #eerstekopjekoffie, die tegenwoordig vaker een flat white of cafe latte is dan een gewoon zwart kopje koffie… als je die optie dan toch hebt, dan moet je er ook gebruik van maken toch?!

Hopelijk heeft mijn review je kunnen helpen, mocht je nog op zoek zijn naar een nieuw koffiezetapparaat!


Ik heb dit apparaat gekregen van Krups om te testen, uiteraard geef ik je mijn eerlijke en eigen mening.