Deze Turkse aardappelsalade met ei is zowel warm als koud erg lekker, het maakt daarnaast het perfecte bijgerecht voor veel verschillende maaltijden! Denk aan gewoon simpel een AVG’tje, bij de BBQ of met 2 heerlijke frisse en smakelijke salades on-the-side. Ook als lunch misstaat deze aardappelsalade niet!

Het kenmerkende van deze salade? De verse dille in combinatie met specerijen en sumak. Nog wat extra gedroogde chilivlokken voor wat extra pit en kleur en echt waar; het is zo lekker! De emaille schaal die ik gebruikte om de salade in te serveren hebben we vorig jaar meegenomen uit Turkije, uit het huis van de oma van mijn man. Deze schalen zijn jaaaaren oud en zo geweldig mooi!

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap; hierbij wordt je gekoppeld aan een andere foodblog, je kiest een recept van deze website uit en maakt deze met een eigen twist na. Ik ben deze keer gekoppeld aan Elsarblog, een blog boordevol recepten, reizen, DIY, lifestyle en interieur; genoeg leuks om te lezen dus! De keuze was weer eens lastig want er staat echt genoeg lekkers op de website. Uiteindelijk koos ik voor de Griekse salade, maar zoals je al kunt raden: ik maakte er wel iets compleet anders van. Zo werkt dat overigens wel vaker bij mij, ik pak iets als uitgangspunt en eindig vervolgens compleet ergens anders.

Maar binnenkort ga ik zeker het originele recept ook maken, want het ziet er echt overheerlijk uit!

Onderstaand recept is genoeg voor 2-3 personen, afhankelijk wat je er nog bij serveert. Is het onderdeel van een tafel vol met BBQ lekkers? Dan is het zeker genoeg voor 4 personen. Restjes zijn de volgende dag misschien nog wel lekkerder als lunch! Dan zijn al die lekkere kruiden en specerijen goed ingetrokken qua smaken.

Turkse aardappelsalade met ei

Warm of koud lekker als bijgerecht
Voorbereiding15 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd35 minuten

Ingrediënten

 • 550 g aardappel iets kruimig
 • 3 eieren
 • 4 takjes verse dille
 • 1 tl gedroogde munt
 • 0.5 tl gemalen komijnzaad
 • 0.5 tl paprikapoeder
 • 1 el azijn
 • 1.5 el olijfolie
 • 1 tl sumak
 • 1 snuf zout
 • 0.5 tl gedroogde chili vlokken optioneel

Instructies

 • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe in een ruime pan met water en kook de aardappelen gaar.
 • Kook ondertussen de eieren gaar. Laat ze schrikken, zodra ze gaar zijn, in koud water en pel ze.
 • Hak de dille fijn. Meng deze in een kommetje met de munt, komijnzaad, paprikapoeder, azijn, olijfolie en sumak. Breng op smaak met een flinke snuf zout.
 • Giet de aardappelen af en doe ze in een schaal. Giet er de dressing overheen en schep goed om zodat alle aardappelblokjes bedekt zijn met de dressing.
 • Snijd de eieren in partjes en leg ze op de aardappelsalade. Strooi er als laatste de chilivlokken overheen.

Bewaar deze Turkse aardappelsalade met ei op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Aardappelsalade met ei

Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!