Deze kipsalade met appel in witlofbootjes is echt heerlijk als gezonde lunch, tussendoortje of hapje! De salade is fris en romig en de appel geeft het net dat beetje extra zoete crunch. Mijn favoriete appel om hiervoor te gebruiken is de pink lady. Het bittere van de witlof smaakt er echt perfect bij.
Mocht je niet zo’n fan zijn van witlof, wat natuurlijk kan door de ietwat bittere smaak, dan kun je dit vervangen door bijvoorbeeld baby romaine of andere (krop)sla. Ook is de kipsalade onwijs lekker op crackers of een toastje.


Dit heerlijke gerechtje kun je maken met je favoriete yoghurt. Eet je strikt paleo of lactosevrij? Gebruik dan een kokos- of amandelyoghurt. Ik heb dit recept al gemaakt met Griekse yoghurt, Skyr en kokosyoghurt en allemaal was het net zo lekker. Dus gebruik je eigen favoriet!
Kipsalade met appel in witlofbootjes
Ingrediënten
- 150 g kip
- 60 g appel fris-zoet
- 2.5 el yoghurt naar keuze
- 30 g amandelen
- 1.5 tl verse peterselie
- 1 snuf zout en peper
- 2 stronken witlof
Instructies
- Doe de kip in een steelpannetje met water en kook hierin de kip gaar. Laat na het koken even afkoelen.
- Snijd ondertussel de appel in kleine blokjes en hak de amandelen grof, hak de verse peterselie fijn.
- Snijd de afgekoelde kip in blokjes. Doe de kip, appel, amandelen, yoghurt en peterselie in een kom. Breng op smaak met een snuf zout en peper en roer alles door elkaar.
- Haal de blaadjes witlof los en serveer hier de kipsalade in. Maak eventueel af met wat extra verse peterselie.
Bewaar deze kipsalade met appel op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer lekkere inspiratie voor de lunch? Alle lunch recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!