Zin om binnenkort iets super lekkers op tafel te zetten bij het ontbijt of lunch? Maak dan deze zoete broodjes met walnoten! Ze lijken qua uiterlijk op het welbekende kaneelbroodje, maar de vulling is toch echt anders door het gebruik van walnoten en bijna geen kaneel.

Deze broodjes zijn ook perfect om te serveren bij een kopje koffie in plaats van een koekje. Eigenlijk zijn ze gewoon echt altijd lekker. Zachte en luchtige broodjes, met een zoete walnotenvulling en dan van die heerlijke kleverige icing er overheen… genieten!

zoete broodjes met walnoten
zoete broodjes met walnoten

Lauwwarm zijn ze heerlijk, maar ook afgekoeld zijn ze erg lekker. Deze broodjes bewaar je het beste in de ovenschaal afgedekt met plasticfolie zodat ze niet uitdrogen.

Zoete broodjes met walnoten

Voorbereiding20 minuten
Bereiding25 minuten
Rusttijd1 uur 30 minuten
Totale tijd2 uur 15 minuten
Porties: 6 broodjes

Ingrediënten

Deeg

  • 60 ml melk
  • 60 ml water
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 4 g instant gist
  • 1 eiwit
  • 1 snuf zout
  • 1.5 zakje vanillesuiker
  • 220 g bloem

Vulling en decoratie

  • 60 g roomboter
  • 60 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 60 g walnoten
  • 70 g poedersuiker + water

Instructies

  • Meng in een grote kom melk, water, olie en eiwit met een garde goed door elkaar. Meng in een andere kom bloem, zout, suiker en instant gist door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed in 10 minuten tot een zacht (niet plakkerig) deeg. Kneed net zo lang tot je een mooi vliesje kunt trekken. (gebruik je een Kitchenaid, gebruik dan stand 3 om het deeg te kneden)
  • Vet een grote kom in met een beetje olie, leg het deeg erin en dek af met een vochtige theedoek/plasticfolie. Laat het deeg rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
  • Hak ondertussen de walnoten fijn. Doe deze samen met de suiker en kaneel in een kom. Smelt de roomboter en voeg toe, roer alles goed door.
  • Haal het deeg uit de kom, kneed even door en rol het uit tot een plak van ongeveer 37×24 centimeter.
  • Smeer de walnoten/suiker vulling over de deegplak uit, blij ongeveer 1 centimeter van alle randen af. Rol vervolgens de plak op, begin bij het brede gedeelte. Snijd de uiteindes weg en de rol in 6 gelijke stukken met mes.
  • Leg de 6 rollen deeg met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Dek de schaal af met een vochtige theedoek/plasticfolie en laat nog eens 30-45 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Bak de broodjes in 25-30 minuten goudebruin en gaar in het midden van de oven. Haal dan de schaal uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Meng poedersuiker met een klein beetje water (voorzichtig, je voegt al snel teveel toe) tot een vloeibare icing. Giet dit over de lauwwarme broodjes.

Bewaar deze zoete broodjes met walnoten op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

zoete broodjes met walnoten

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!