Met deze köfte ovenschotel met aardappelpuree zet je echt een overheerlijke maaltijd op tafel. Op en top comfortfood als je het mij vraagt door de romige aardappelpuree, gehaktballetjes en de gesmolten kaas. Voeg daar nog tomatensaus en een Turkse twist aan toe en je hebt een match-made-in-heaven!

In dit recept heb ik het rundergehakt van Halalkoe gebruikt. Ik mocht zelf een vleespakket samenstellen om eens te testen. Nu eten wij steeds minder vlees, maar als ik vlees eet wil ik wel dat het van goede kwaliteit is en dan ook het liefst grasgevoerd. Ik bestelde gehakt, maar ook worstjes, hamburgers, riblappen, kalf spareribs en kip; veel verschillende producten om te testen dus! Ik kan je vertellen dat tot nu toe het vlees echt goed bevalt, de levering is snel en goed en het vlees smaakt goed. Mijn man vindt het dan weer een hele grote plus dat het halal vlees is, dus zo vang ik 2 vliegen in 1 klap.

Vandaag dus aan de slag met het gehakt! Volgende week heb ik een heerlijk Turks recept met kip voor jullie op de planning staan.

Köfte ovenschotel met aardappelpuree
Köfte ovenschotel met aardappelpuree

Deze ovenschotel is heerlijk met ernaast een frisse salade of je favoriete groenten. Zelf maak je me altijd blij met simpele gekookte broccoli, dat is echt 1 van mijn lievelingsgroenten.

Köfte ovenschotel met aardappelpuree

Een heerlijke maaltijd uit de oven!
Voorbereiding20 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Aardappelpuree

  • 450 g aardappelen iets kruimig
  • 20 g roomboter
  • 1 scheutje melk

Köfte

  • 350 g rundergehakt
  • 0.5 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1.5 tl tijm
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl peterselie
  • 0.5 ei
  • 2 el paneermeel

Toppings

  • 150 g tomato frito
  • 50 g geraspte kaas

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Doe ze in een pan met ruim water en kook ze gaar. Als ze gaar zijn giet je ze af. Doe terug in de pan met roomboter, melk en een flinke snuf zout en stamp tot een romige puree.
  • Ondertussen maak je de gehaktballetjes; snipper de ui fijn en snijd de knoflook fijn.
  • Meng alle ingredienten met een flinke snuf zout en peper goed door elkaar. Vorm er met je handen 12 gehaktballetjes van.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de gehaktballetjes rondom goudbruin.
  • Haal de balletjes uit de pan. Schep de tomato frito in de warme pan, voeg 1.,5 el water toe en zout & peper en bak enkele minuten aan.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Verdeel de aardappelpuree over een ovenschaal. Leg hierin de gehaktballetjes en druk iets aan. Verdeel de tomato frito erover en bestrooi met de kaas.
  • Bak de ovenschotel in circa 18 minuten goudbruin en gaar.

Bewaar deze köfte ovenschotel op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Köfte ovenschotel met aardappelpuree

Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!