Stoven, ik ben er gek op! Deze Turkse stoofpot met kip is echt onwijs smaakvol en weer eens wat anders om op tafel te zetten. Ik vind het zelf altijd extra lekker als er ook flink wat groenten in de stoof zitten, nou dat is bij dit gerecht dus ook zo.

In dit recept heb ik de kipfilet van halalkoe.nl gebruikt. Ik mocht zelf een vleespakket samenstellen om eens te testen. Ik bestelde gehakt, maar ook worstjes, hamburgers, riblappen, kalf spareribs en kip; veel verschillende producten om te testen dus! Ik kan je vertellen dat tot nu toe het vlees echt goed bevalt, de levering is snel en goed en het vlees smaakt goed. Mijn man vindt het dan weer een hele grote plus dat het halal vlees is, dus zo vang ik 2 vliegen in 1 klap.

Ben je ook benieuwd naar het vlees van halalkoe.nl en wil je gaan bestellen? Gebruik de code Foodquotes10 en krijg €10,- korting op je eerste bestelling. Deze code is geldig t/m 28 februari (2021).

Turkse stoofpot met kip
Turkse stoofpot met kip

Deze Turkse stoofpot is heerlijk met rijst, aardappel of brood als bijgerecht. Of wat denk je van Turkse rijst, oftewel şehriyeli pilav, dan maak je er helemaal een echt compleet Turkse maaltijd van.

Turkse stoofpot met kip – Tavuk Güveç

Boordevol smaak!
Voorbereiding25 min
Bereiding1 uur 40 min
Totale tijd2 uur 5 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el granaatappel melassa
  • 1 tl harissa
  • 1 tl honing
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl munt gedroogd
  • 0.5 el peterselie gedroogd
  • 1 tl oregano gedroogd
  • 0.5 tl gemalen komijnzaad
  • 0.5 tl paprika poeder
  • 700 ml kippenbouillon
  • 3 wortels
  • 200 g sperziebonen

Instructies

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de kipfilet aan met een snuf zout en peper.
  • Voeg dan de ui toe en bak tot deze bijna glazig ziet.
  • Voeg tomatenpuree, harissa, komijnzaad en paprikapoeder toe en roer door, bak circa 2 minuten mee.
  • Dan mag de munt, peterselie, oregano en knoflook erbij. Bak 2 minuten mee terwijl je blijft roeren.
  • Voeg de granaatappel melasse, honing en bouillon toe. Roer door en doe het deksel op de pan. Laat 1 uur zachtjes pruttelen op laag vuur.
  • Maak de wortels schoon en snijd in stukken. Voeg toe aan de pan, doe het deksel weer dicht.
  • Voeg na 15 minuten ook de sperziebonen toe, doe het deksel weer dicht en laat nog circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Tot de groenten gaar zijn.

Bewaar deze Turkse stoofpot met kip op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Turkse stoofpot met kip

Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!