Al jaren maak ik scones, of ja… het was alweer jaren geleden als ik heel eerlijk ben. Maar ik heb een recept dat ik al zeker 12 jaar gebruik om elke keer weer de lekkerste scones op tafel te zetten. Hoog tijd om dat recept dus ook met jullie te delen! Want deze broodjes zijn echt hemels lekker.
“Officieel” eet je scones met een goede lepel jam en clotted cream, met een kop thee. Want van origine is het een afternoon tea of high tea recept. Heel eerlijk? Ik vind ze eigenlijk het allerlekkerste met een dikke laag roomboter en pure hagelslag! Een beetje eigenwijs is ook wijs toch. Oh en als ik dan toch mag kiezen, met een kopje koffie graag 🙂 .


Met onderstaand recept maak je 4 grote scones. Je kunt ze uiteraard ook een slagje kleiner maken als je echt voor een uitgebreide high-tea gaat.
Scones
Ingrediënten
- 235 g zelfrijzend bakmeel
- 0.5 tl bakpoeder
- 40 g roomboter koud
- 35 g suiker + 1 el voor decoratie
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 120 ml melk + 1 el extra
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en meng er het bakpoeder doorheen.
- Voeg de koude roomboter in blokjes toe en wrijf met je handen tot een iets kruimelig geheel.
- Voeg de suiker en het snufje zout toe en roer door.
- Voeg de melk toe, roer door en kneed vervolgens tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 2 centimeter dikte, gebruik een vorm van circa 8 centimeter om 4 rondjes uit te steken (dit gaat niet in 1 keer, kneed en rol het deeg tussendoor weer uit). Leg de deegrondjes op de bakplaat.
- Bestrijk de bovenkant van de broodjes met de melk en strooi er suiker overheen.
- Bak de scones in circa 18-20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Bewaar deze scones op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg heerlijks tussen!