Weer eens compleet wat anders, maar onwijs lekker is deze Mexicaanse ovenschotel met aardappelkroketjes! Een heerlijke chili con carne uit de oven met romige aardappelkroketjes en gesmolten kaas. Weer zo’n perfect comfort food gerecht, daar hou ik van!

Toen wij in 2019 in New York waren stonden er bij veel restaurants tater tots op het menu; als bijgerecht maar ook verwerkt in gerechten. Ik heb ze uiteraard geproefd en ze hebben wat weg van onze aardappelkroketjes. Maar eerlijk gezegd zijn ze wel echt anders én heel eerlijk gezegd: ik vond ze niet bijzonder genoeg om vaker dan die ene keer te bestellen. Maar ze hebben me wel geïnspireerd tot dit recept! Want waarom zouden we aardappelkroketjes niet ook op deze manier verwerken in recepten? Het is onwijs lekker!

Mexicaanse ovenschotel met aardappelkroketjes
Mexicaanse ovenschotel met aardappelkroketjes

Met onderstaand recept heb je een hele goed vullende maaltijd voor 2 personen, maar wellicht is het eigenlijk net wat teveel. Ben je met 3 personen? Serveer het dan met een frisse groene salade, dan heb je zeker genoeg!

Eet je liever geen vlees? Uiteraard kun je het gehakt vervangen door een vegetarische variant.

Mexicaanse ovenschotel met aardappelkroketjes

Op en top comfortfood
Voorbereiding20 min
Bereiding15 min
Totale tijd35 min
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 550 g aardappelkroketjes
  • 300 g gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 150 g tomato frito
  • 1 el picadillo specerijen
  • 140 g mais
  • 200 g kidneybonen
  • 85 g geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van de aardappelkroketjes. Bak ze alvast 13 minuten voor. Ondertussen kun je chili con carne maken;
  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Maak ook alvast de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Laat de mais en kidneybonen uitlekken.
  • Verhit een koekenpan opp middelhoog vuur en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui bijna glazig ziet. Voeg dan de picadillo specerijen en paprika toe en bak even mee.
  • Voeg de tomato frito met een snuf zout en peper toe en bak circa 3 minuten mee. Schep er dan de mais en kidneybonen door en zet het vuur uit.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
  • Schep de chili con carne in een ovenschaal, verdeel hier overheen de aardappelkroketjes en strooi er de geraspte kaas overheen. Bak 12-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Bewaar deze Mexicaanse ovenschotel op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Mexicaanse ovenschotel met aardappelkroketjes