Deze quiche met prei en feta is echt heerlijk! Het allereerste gerecht dat ik leerde koken (dankzij een kinderkookboek) was quiche Lorraine, geen idee meer hoe oud ik precies was.. maar ik vermoed zo rond de 9 a 10. Nu, jaren later, is quiche nog steeds 1 van mijn lievelingsgerechten.

In principe kun je prima restjes groenten verwerken in een quiche, daar leent deze hartige taart zich perfect voor. Zelf vind ik het altijd wel leuk om voor specifieke smaken te gaan, zoals met deze versie met prei en feta. Serveer deze quiche met een groene salade en je hebt echt een perfecte maaltijd. Maar ook voor een brunch/lunch of feestje is dit recept meer dan geschikt.

Quiche met prei en feta
Quiche met prei en feta

Het origineel van dit recept komt van Culi Sandra, de blog waar ik deze maand aan ben gekoppeld voor de foodblogswap. Ik vond het weer eens lastig kiezen, want er staat echt zoveel lekkers op! Ik heb eerst een eeuwigheid door alle recepten zitten bladeren (ik kan me daar ook zo in verliezen), maar toen ik bij de receptenindex ‘quiches’ zag staan wist ik het meteen; het moest en zou een quiche worden! Bekijk ook vooral even het originele recept van Sandra voor de quiche met prei en feta, ik heb hier en daar een aanpassing gemaakt.

Quiche met prei en feta

Voorbereiding15 minuten
Bereiding35 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 4 plakken deeg voor hartige taart ontdooid
 • 1 prei
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 tl oregano
 • 90 g feta
 • 3 eieren
 • 100 ml slagroom
 • 1 snuf zout en peper
 • 2 takjes verse peterselie optioneel

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
 • Snijd de knoflook fijn en de prei in halve ringen.
 • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie, bak hierin de prei tot deze zacht is. Voeg dan de knoflook en oregano toe en bak enkele minuten mee.
 • Klop de eieren los met de slagroom, voeg een snuf peper en zout toe en roer goed door.
 • Vet je bakvorm in met wat roomboter. Bekleed de bakvorm met het deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Schep de prei vulling over de bodem en verkruimel de feta erboven. Giet er het eimengsel overheen.
 • Bak de quiche in het midden van de voorverwarmde oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
 • Bestrooi eventueel net voor het serveren met wat verse peterselie.

Bewaar deze quiche met prei en feta op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Quiche met prei en feta

Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!