Stoven, ik ben er gek op! Dit recept voor Marokkaans stoofvlees (met couscous) is 1 van mijn absolute nieuwe favorieten, alhoewel ik echt elke stoof lekker vind. Ik at dit voor het eerst in Marrakech en ik wist toen al dat ik dit gerecht moest proberen na te maken. Het is me gelukt! Wat een overheerlijke smaken heeft dit gerecht.

Budgetrecept

Ik doe m’n best om regelmatig een recept met jullie delen voor een gezonde en voedzame maaltijd die niet duur is. Maar wat is dan niet duur? Mijn insteek is maximaal € 2,50 per persoon, maar liever zo laag mogelijk! In de kosten reken ik de standaard ingrediënten zoals olijfolie, boter, peper/zout en gedroogde specerijen niet mee. Plus ik reken de prijzen van de grote blauwe supermarkt, het zou natuurlijk zomaar kunnen dat het voor jou nog goedkoper uitvalt als je naar een andere winkel/de markt gaat.

Deze overheerlijke Marokkaans stoofvlees met couscous maak je voor € 2,54 per persoon! 

Marokkaans stoofvlees
Marokkaans stoofvlees

Extra lekker is het om nog wat olijven toe te voegen net voordat je het gerecht serveert. Eventueel bestrooi je het nog met wat verse peterselie.

Marokkaans stoofvlees met couscous

Een heerlijke en makkelijke maaltijd!
Voorbereiding30 minuten
Bereiding3 uur
Totale tijd3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 30 g roomboter
  • 750 g runder riblappen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 0.5 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 150 g tomato frito
  • 0.5 ltr runderbouillon
  • 2.5 winterwortel
  • 2 courgettes
  • 270 g couscous

Instructies

  • Snijd het rundvlees in blokjes van ongeveer 2-3 centimeter. Maak de ui schoon en snijd in 8 parten. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn.
  • Verhit de roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg het vlees toe met een flinke snuf peper en zout en bak deze rondom bruin aan.
  • Voeg de ui en knoflook toe, bak deze mee tot de ui bijna glazig ziet (terwijl je blijft roeren).
  • Voeg vervolgens de specerijen en tomato frito toe, roer goed door, bak circa 4 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de runderbouillon toe, doe de deksel op de pan en laat circa 2 uur zachtjes stoven.
  • Schil ondertussen de wortels en snijd in gelijke stukken. Voeg toe aan de pan.
  • Snijd de courgette in gelijke stukken (evengroot als de wortel) en voeg de 20 minuten na het toevoegen van de wortel toe. Stoof alles nog eens circa 20 minuten tot alle groenten gaar zijn.
  • Gaar ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Serveer de couscous met het Marokkaans stoofvlees.

Bewaar dit Marokkaans stoofvlees op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Marokkaans stoofvlees

Ben je op zoek naar meer budgetmaaltijden inspiratie? Ik heb de budget recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en de lijst wordt steeds langer!