Soms heb je gewoon zin in wat lekkers bij de koffie. Deze chocolade-marshmallow koeken zijn daar een goed voorbeeld van! Knapperige randjes, zachte binnenkant en dan die stukken chocolade en gesmolten marshmallow; genieten hoor!

Eerlijk gezegd heb ik bijna nooit koekjes in huis, niet gekocht en niet zelf gebakken. Ik drink mijn koffie altijd gewoon zo, zonder wat lekkers er bij en als er mensen op de koffie komen heb ik altijd lekkere chocolaatjes in huis. Die staan hier eigenlijk standaard op tafel en daar kan ik zelf heel goed vanaf blijven.

Deze koeken zijn dan wel weer wat anders, die zijn zo lekker…. daar blijf je van eten.

Chocolade-marshmallow koeken
Chocolade-marshmallow koeken

Genieten van zo’n lekkere koek kan voor mij niet zonder een goede kop koffie. Ik zet deze met mijn Krups Intuition Preference apparaat; hoe ik dit koffiezetapparaat ervaar kun je lezen in mijn review. Koffie en deze koeken, mij kun je niet gelukkiger maken!

Chocolade-marshmallow koeken

Perfect bij een kopje koffie!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 12 koeken

Ingrediënten

  • 260 g bloem
  • 0.5 tl baking soda
  • 1 snuf zout
  • 120 g roomboter op kamertemperatuur
  • 110 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 0.5 tl vanille extract

Vulling

  • 120 g pure chocolade
  • 60 g marshmallows

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
  • Zeef de bloem boven een kom en roer er de baking soda en een snuf zout doorheen.
  • Mix in een andere kom de boter met de suiker licht en romig. Voeg aan het botermengsel het ei en vanille extract toe en mix goed door.
  • Voeg de bloem toe aan het botermengsel en kneed met je handen snel tot een soepel deeg. Zodra het gemengd is ook niet meer kneden.
  • Hak de pure chocolade grof. Meng deze samen met de marshmallows door het deeg.
  • Schep met een ijslepel bollen deeg, rol deze tot een bal tussen je handen en druk plat. Leg op de bakplaat. Zorg dat je genoeg ruimte om de koekjes hebt, ze worden namelijk wat groter in de oven. Eventueel bak je je koekjes in 2 keer (deed ik ook).
  • Bak de koekjes in 17-20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Ze lijken nog wat zacht als ze net uit de oven komen, maar dat komt helemaal goed!
  • Haal ze uit de oven, laat 5 minuten staan op de bakplaat en laat ze daarna afkoelen op een rekje.

Bewaar deze chocolade-marshmallow koeken op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Chocolade-marshmallow koeken

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!