Een quesadilla van de bakplaat, weer eens een andere manier om dit heerlijke gerecht te maken! Ik maakte een vulling met gehakt, paprika, bonen en taco saus, dat in combinatie met de kaas, wraps en die heerlijke dips maakt dit echt een feestje om te eten!
Het fijne aan deze vulling is dat je hem gemakkelijk vegetarisch kunt maken, gebruik dan je favoriete vega-variant of laat het weg en voeg bijvoorbeeld wat linzen toe. Traditioneel gebruiken we dit soort vullingen vaker in wraps, enchilada’s of taco’s. Maar door het juist te combineren met de kaas en dan te bakken als een quesadilla is het echt onwijs lekker! Perfect comfort-food om van te smullen, want ik. weet zeker dat je hier bijna iedereen gelukkig mee kunt maken.
Voor dit recept gebruik ik de Mexicaanse producten die verkrijgbaar zijn bij de Xenos. Iedereen kent die afdeling wel toch, ik weet dat ik er altijd even moet rondneuzen. Ze hebben veel verschillende producten waaronder een hele Mexicaanse afdeling! En daar ben ik mee aan de slag gegaan! De producten die ik heb gebruikt zijn stuk voor stuk onwijs lekker én je kunt ze ook gewoon online bestellen (win-win toch?!).
Ik gebruikte voor dit recept de volgende producten van de Xenos:
Wat natuurlijk extra leuk is, is dat je bij de Xenos ook meteen het mooiste servies kunt shoppen! Zo zijn de kommetjes die je op mijn foto’s ziet ook allemaal uit hun assortiment. Ze hebben zoveel verschillende afmetingen en kleuren dat er zeker iets tussenzit waar jij blij van wordt. Overigens ben ik dan weer zo iemand die daar erg hebberig van wordt, ik vind alles zo mooi…. Maar goed, je kunt nooit genoeg mooi servies en kommetjes/schaaltjes hebben toch?! Ook van die leuke kommetjes/schaaltjes kopen? Je vind ze hier allemaal bij elkaar: Xenos kommen en schalen..
Deze quesadilla is heerlijk om te serveren met een frisse groene salade (bijvoorbeeld deze frisse salade met mango of deze salade met maanzaad). Maar ook zo ‘as is’ natuurlijk echt onwijs lekker. Ook als hapje tijdens een feestje of borrel doet deze het goed, het enige wat je dan anders doet is hem in wat kleinere stukjes snijden.
Quesadilla van de bakplaat
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 300 g (vega) gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 el picadillo specerijenmix
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 220 g milde taco saus 1 potje, Xenos
- 240 g zwarte bonen, uitgelekt 1 blik, Xenos
- 200 g geraspte kaas
- 6 mais wraps Xenos
Voor erbij
- 4 el gesneden Jalapeños
- 190 g guacamole dip 1 potje, Xenos
- 190 salsa tortilla dip mild 1 potje, Xenos
- 125 g zure room
- Verse peterselie ter garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht). Zet een bakplaat klaar.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin het gehakt rul.
- Voeg de ui, knoflook en picadillo specerijen toe aan het gehakt en bak tot de ui glazig ziet.
- Voeg beide paprika’s toe en bak circa 2 minuten mee. Roer dan de milde taco saus en de zwarte bonen erdoor en verwarm een minuut mee.
- Leg 4 wraps op de bakplaat, zodat ze elkaar overlappen. Leg de 5’de wrap in het midden.
- Verdeel de helft van de geraspte kaas, in een vierkante vorm over de wraps (blijf ongeveer 10 cm van de zijkanten af). Schep hierop het gehaktmengsel en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
- Klap de zijkanten van de wraps over de vulling, het makkelijkste is om deze vast te zetten met prikkers zodat het blijft zitten. Dek de bovenkant af met de laatste wrap.
- Zet er tweede bakplaat (of ovenschaal op) zodat de quesadilla gesloten blijft in de oven.
- Bak de quesadilla 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Schep ondertussen de Jalapeños, guacamole dip, salsa tortilla dip en zure room in bakjes. Hak de verse peterselie grof.
- Haal de quesadilla uit de oven, haal meteen de prikker eruit (als je die gebruikt hebt). Gebruik een schaal of bakplaat om de quesadilla om te draaien.
- Snijd de quesadilla in 8 stukken en serveer deze met de bijgerechten.
Notities
Bewaar deze quesadilla van de bakplaat op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Dit gerecht is ontwikkeld voor een samenwerking.