8 t/m 14 Maart is de nationale week zonder vlees. Ik dacht, laat ik met jullie 25 x vegetarisch eten inspiratie delen! Allemaal overheerlijke recepten voor de avondmaaltijd, wedden dat je hiermee met gemak je week kunt vullen? Van taco’s tot paella, van bloemkoolsteak tot een overheerlijke wellington.

Vegetarisch eten is tegenwoordig steeds makkelijker en lekkerder door alle plantaardige vleesvervangers die te koop zijn in de winkel. Kom je niet verder dan je standaard AVG’tje maar dan met een vegetarische vervanger? Dan is onderstaande lijst ideaal voor jou!

Taco's met pulled aubergine

Taco’s met pulled aubergine

Met aubergines kun je echt de lekkerste vegetarische maaltijden maken! Zoals deze taco’s met pulled aubergine, bonen, sla en ingemaakte rode ui. Dit is echt een overheerlijke maaltijd boordevol smaak én nog eens gezond ook!

Spaghetti prei-roomsaus

Spaghetti in prei-roomsaus met gepofte honingtomaatjes

1 Van mijn favoriete vegetarische maaltijden is deze spaghetti in prei-roomsaus met gepofte honingtomaten. Dit diner is gewoon echt zo’n gerecht dat ik met gemak elke week op tafel zet. De preisaus is onwijs lekker en de zoete gepofte honingtomaten maken het gerecht helemaal af.

erynigii ramen

Eryngii ramen (noodles met paddenstoelen)

Deze overheerlijke eryngii ramen (met paddenstoelen) zet je binnen 25 minuten op tafel. Een overheerlijk en makkelijk recept met sobanoedels, shiitake, eryngii paddenstoelen, paksoi en nog veel meer lekkers. Een goede vegetarische maaltijd voor een doordeweekse dag.

Plaattaart gerookte tofu

Plaattaart met gerookte tofu

Deze vegetarische plaattaart met gerookte tofu is zo lekker, dat geen enkele vleesliefhebber er iets aan zal missen! Natuurlijk kun je een vleesvervanger zoals rooktofu niet helemaal vergelijken met spekjes, maar het heeft wel dezelfde lekkere hartige rooksmaak.

Vegetarische shepherd's pie

Shepherd’s pie

Op en top comfortfood is deze vegetarische shepherd’s pie. Een heerlijke hartige vulling met romige aardappelpuree en geraspte kaas. Dit soort gerechten zijn wat mij betreft echt altijd een goed idee. 

Romige risotto met paddenstoelen

Romige risotto met paddenstoelen en erwten

Het kost je een beetje tijd, maar deze romige risotto met paddenstoelen en erwten is echt zo onwijs lekker! En eerlijk is eerlijk, risotto is echt niet zo moeilijk te maken. Het kost alleen wat tijd doordat je lepel voor lepel de bouillon toe moet voegen. Maar de smaak maakt dat meer dan goed!

knolselderij-andijviestamppot met gemarineerde champignons

knolselderij-andijviestamppot met gemarineerde champignons

Zo dat is nogal een mond vol: knolselderij-andijviestamppot met gemarineerde champignons. Lekker is het zeker kan ik je alvast verklappen! Heerlijk voor een maaltijd zonder vlees en boordevol smaak en groenten.

Italiaans gevulde paprika's

Italiaans gevulde paprika’s

Deze Italiaans gevulde paprika’s zijn een overheerlijke en vegetarische maaltijd! Heerlijke smaken en echt niet moeilijk om te maken: ideaal. Serveer deze gevulde paprika’s met een lekker soepje vooraf of een groene salade ernaast. Genieten gegarandeerd!

Tomaten met parelcouscous feta en kruiden

Tomaten met parelcouscous, feta en kruiden

Dit recept is heerlijk op een zwoele zomeravond, maar heel eerlijk; ze zijn echt altijd perfect. De gevulde tomaten met parelcouscous, feta en kruiden zijn fris en boordevol smaak. Heerlijk genieten!

Vegetarische auberginestoof

Auberginestoof

Deze vegetarische auberginestoof is een perfecte en voedzame maaltijd voor elke dag. Heerlijke smaken, makkelijk te maken en op verschillende manieren te combineren.

Bouillon fondue groenten en noodles

Bouillon fondue met groenten en noodles

Ok, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar fonduen vind ik dus echt zo lekker en gezellig! Deze bouillon fondue met groenten en noodles is weer eens wat anders dan de traditionele kaasfondue. Geïnspireerd op de Chinese hotpot, maar toch net even wat anders en iets minder pittig!

Vegetarische wellington

Vegetarische wellington

Deze vegetarische wellington is een heerlijke verrassing om op tafel te zetten. Boordevol smaak en lekkere ingrediënten. Linzen, noten en heel veel smaak!

Stamppot knolselderij erwten en dille

Vega stamppot met knolselderij, erwten en dille

Deze vega stamppot met knolselderij, erwten en dille is echt zo onwijs lekker! Het fijne is dat dit ook meteen echt een mooi recept is voor in de budgetreeks. Gezond, boordevol groenten en ook nog eens met superveel smaak; ik heb hier zelf echt van genoten!

Chili sin carne

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar chili vind ik zo lekker! Deze chili sin carne is onwijs lekker en vult goed door de combinatie van bonen en zoete aardappel. De zoete aardappel combineert echt perfect met het kruidige van de chili.

Geroosterde bloemkool met hummus

Bloemkoolsteak met hummus

Vandaag deel ik weer eens een overheerlijk groentegerecht, deze bloemkoolsteak met hummus wil je echt een keer maken! Bloemkool is zo’n groente die in Nederland veel gegeten wordt, maar op deze manier is het weer eens wat anders.

Minestronesoep

Italiaanse minestronesoep

Een minestronesoep is eigenlijk een goedgevulde Italiaanse groentesoep. Boordevol groenten, smaak én met tortellini in dit recept. Perfect als goed vullende maaltijdsoep!

Vegan kip-kerrie met bloemkoolrijst

Vegan kip kerrie met bloemkoolrijst

Deze vegan kip kerrie met bloemkoolrijst (en prei en boontjes) is echt zo lekker. De perfecte gezonde maaltijd als je het mij vraagt. Heerlijke smaken, vegetarische kipstuckjes en heel veel groenten; dit is genieten!

vegan paddenstoelenstoof met kastanjes

Vegan paddenstoelenstoof met kastanjes

Deze vegan paddenstoelenstoof met kastanjes is echt op en top comfort food! Boordevol hartige smaken, makkelijk om te maken (en stukken sneller dan een stoof met vlees) en het maakt ook een perfect hoofdgerecht voor komende kerst! Wij hebben hier echt onwijs van genoten en ik weet zeker dat jij dat ook gaat doen.

pasta met aubergine tomaat en mozzarella

Pasta met aubergine, tomaat en mozzarella

Deze pasta met aubergine is het perfecte gerecht voor elke avond. Je zet het binnen 25 minuten op tafel en het zit boordevol smaak! Wat mij betreft is aubergine, tomaat, mozzarella en basilicum een klassieke combinatie voor bij je pasta. Maar dan net wat anders dan de standaard “groenten in tomatensaus” pasta.

Tikka masala

Een overheerlijk groente gerecht zet je op tafel met deze vegetarische tikka masala. In dit soort gerecht mis je echt geen vlees hoor! Sowieso, ik hou echt van verschillende groenten in 1 gerecht en als ik dan mag kiezen heb ik liever meer groenten en geen vlees dan andersom.

Vegetarische paella

Vegetarische paella

Deze vegetarische paella wil je zeker een keer maken! Supermakkelijk, onwijs lekker en boordevol smaak; ik hou echt van dit soort gerechten. Het is overigens niet het recept voor een traditionele paella, ik heb er mijn eigen twist aan gegeven.

Fusili linzenbolognese

Fusilli met linzenbolognese

Comfortfood is voor mij eigenlijk altijd iets uit de oven met gesmolten kaas. Deze fusilli met linzenbolognese uit de oven mag wat mij betreft in het rijtje erbij! Ik ben zelf echt fan van pasta uit de oven, vooral met zo’n lekker kaaskorstje. 

vegetarische gevulde courgette

Vegetarische gevulde courgette

Met deze vegetarische gevulde courgette zet je echt een overheerlijke maaltijd voor elke doordeweekse dag op tafel. We vullen de courgette met rode linzen couscous, paprika, specerijen en maken het af met geraspte kaas. Boordevol smaak!

Mezze salade

Mezze salade

Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar smaken. Mezze zijn kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken, net als Spaanse tapas en Italiaanse antipasti.

Loempiabowl met tempeh

Loempiabowl met tempeh

Kan je net als ik genieten van een lekkere loempia op z’n tijd, maar heb je niet altijd zin in die vette hap? Dan is deze loempiabowl met tempeh het antwoord! Eerste keer overigens dat ik met tempeh gekookt heb…

Bewaar deze vegetarische inspiratie op Pinterest!

Zin om deze recepten in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit vegetarische inspiratie.

vegetarisch eten