Mocht je nog op zoek zijn naar wat lekkers voor bij de koffie/thee dan wil je echt deze marmer hartjeswafels een keer maken! Niet alleen zijn ze erg smaakvol, zien ze er niet super schattig uit?! Heerlijk om van te genieten met een laagje poedersuiker.

Het meest bekeken recept op mijn site zijn toch wel echt de zachte hartjeswafels, ik snap het voor de volle 100%; dat zijn ook echt mijn favorieten! Ik heb ondertussen al een verzameling van verschillende recepten voor hartjeswafels online staan en ze zijn gewoon altijd lekker. Daarom vond ik het ook hoog tijd om eens een variatie met chocolade te maken. Yum!

Marmer hartjeswafels
Marmer hartjeswafels

Met onderstaand recept ongeveer 14 rozetten, mits die eerste wafel lukt. Mijn eerste wafel/rozet is altijd te klein omdat ik er te weinig beslag in doe. De tweede is meestal te groot en dan druipt het uit de vorm haha…. daarna lukken ze perfect! Toch is het zo dat elk wafelijzer anders is en kan het zo zijn dat jij er net iets meer of minder mee maakt.

Ik heb ondertussen al twee wafelijzers versleten en de laatste keer vond ik het maar lastig om een nieuwe te vinden! Maar online (en soms bij de action/lidl) zijn ze nog te vinden, ik heb dit hartjes wafelijzer gekocht via bol.

Marmer hartjeswafels

Altijd een succesnummer!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 14 rozetten

Ingrediënten

 • 500 g zelfrijzend bakmeel
 • 3 eieren
 • 250 g roomboter op kamertemperatuur
 • 350 ml melk
 • 250 g suiker
 • 2.5 zakje vanille suiker
 • 1 snuf zout
 • 15 g cacao
 • 2 el melk

Instructies

 • Klop de boter en beide suikers zacht en romig in een kom.
 • Mix de eieren er 1 voor 1 doorheen, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen in het beslag.
 • Zeef de bloem erboven en voeg de melk en het zout toe. Mix tot een glad beslag.
 • Schep de helft van het beslag in een andere kom. Maak een papje van de cacao en melk en spatel dit door 1 helft van het beslag.
 • Verhit je wafelijzer en vet een beetje in. Schep elke keer van beide kleuren beslag in je wafelijzer en bak enkele minuten tot je wafels gaar en goudbruin zijn. (het is even testen hoeveel je nodig hebt om mooie wafels te bakken, waarschijnlijk ongeveer 2-3 eetlepels).
 • Herhaal tot al je beslag op is.

Notities

Tip: Deze wafels leg ik zelf altijd op een bord na het bakken. Alle wafels gebakken? Dan bewaar ik ze met een plastic zak er omheen.

Bewaar deze marmer hartjeswafels op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Marmer hartjeswafels

Ben je op zoek naar meer zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!