Yum! Met deze Mexicaans gevulde aardappel zet je echt een overheerlijke maaltijd op tafel! De gepofte aardappel wordt extra lekker met het bonenmengsel, pulled chicken, guacamole en een flinke dot zure room. Klinkt als een feestje toch?!
Voor dit recept wil je echte grote aardappels, zo groot dat je echt maar 1 aardappel per persoon nodig hebt. De piepers die ik gebruik in dit recept koop ik bij een speciale aardappelwinkel en zijn ongeveer 15-20 centimeter breed. Soms kun je hiervoor overigens ook goed slagen bij de groenteboer. Geloof me maar: ga op zoek naar die grote aardappels, het is het meer dan waard.
Dit is alweer het derde en laatste recept met zo’n toffe video. Ik kan je verklappen: het was echt geweldig om deze te maken! Dus wie weet, misschien komen er in de toekomst meer aan!
Mexicaans gevulde aardappel
Ingrediënten
- 2 grote aardappels
- 1 kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 1,5 tl picadillo specerijen
- 150 g tomatenblokjes
- 1 avocado
- 0,5 rode peper
- 1 kneepje limoensap
- 200 g kidneybonen
- 150 g mais
- 1 rode paprika
- 2 el zure room
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappels goed en prik enkele gaatjes in de schil, besprenkel ze met olijfolie en een snuf zout. Pak ze in met aluminiumfolie en pof ze in 45-60 minuten gaar.
- Verhit een pan met water en breng aan de kook. Doe hierin de kipfilet en kook ze in 15-20 minuten gaar.
- Verhit olijfolie in een pan, pers de knoflook erboven uit en bak zachtjes aan.
- Voeg de tomatenpuree en specerijen toe en laat enkele minuten meebakken. Schep dan de tomatenblokjes erdoorheen.
- Haal de kip uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Voeg toe aan het tomatenmengsel en schep goed door.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd in kleine stukjes. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees in een kommetje en prak met een vork. Voeg limoensap, een snuf zout en de peper toe en meng door elkaar.
- Laat de kidneybonen en de mais uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.
- Meng de kidneybonen, mais en paprika met een snufje zout door elkaar.
- Snijd de aardappels in de lengte open en druk ze iets uit elkaar. Verdeel het bonenmengsel erover en de pulled chicken. Maak af met de guacamole en een schep zure room.
Bewaar deze Mexicaans gevulde aardappel op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!