Deze vegetarische pasteitjes met prei in kerriesaus zijn weer eens wat anders om op tafel te zetten! Als je aan pasteitjes denkt denk je misschien al snel aan ragout met paddenstoelen/kip. Maar ze zijn dus ook perfect te vullen met andere heerlijkheden, zoals deze zachte prei vulling!
Mocht je nu denken, ja maar ik zet eigenlijk juist wel graag vlees of vis op tafel. Dat kan natuurlijk prima bij dit recept, voeg dat bijvoorbeeld kip of witvis toe; smaakt er beide perfect bij! Maar toch wil ik je zeggen; geef deze vegetarische vulling een kans. Super makkelijk om te maken en toch echt boordevol smaak.
Dit recept is perfect voor bij een brunch of lunch! Denk bijvoorbeeld aan pasen, maar ook kerst of andere feestdagen misstaan deze pasteitjes niet. Verder natuurlijk perfect op elke andere dag… daar hoeft het eigenlijk geen feestdag voor te zijn.
Vegetarische pasteitjes met prei in kerriesaus
Ingrediënten
- 1 prei
- 1 tl kerriepoeder
- 0.25 tl kurkuma
- 115 ml kokosmelk
- 1 snuf zout
- 4 pastei bakjes
- 2 takjes peterselie
Instructies
- Maak de prei schoon en snijd in de lengte doormidden, snijd vervolgens in stukken van ongeveer 1-1,5 cm.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de prei tot deze bijna zacht is.
- Voeg de kerriepoeder, kurkuma en een snuf zout toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de kokosmelk toe en breng al roerend langzaam aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt.
- Verwarm de pasteibakjes zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de kapjes los.
- Vul de bakjes met de prei-kerrie en garneer met de verse peterselie.
Bewaar deze vegetarische pasteitjes op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer hapjes inspiratie? Alle hartige snacks heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!
Trackbacks/Pingbacks