Het is vandaag (25 maart) internationale wafeldag en daar moet ik natuurlijk wel even bij stilstaan! Daarom deel ik vandaag mijn 5 allerlekkerste (hartjes) wafel recepten die je zeker een keer moet maken. Alle 5 zijn ze heerlijk, dus kiezen wordt misschien nog lastig.

Maar goed, als ik echt moet kiezen dan ga ik toch elke keer weer voor de zachte hartjeswafels. Dat is het recept dat mijn opa en oma altijd maakten en daar zitten dan toch de beste herinneringen aan. Nu is het zo dat ik alle andere wafels ook nooit zou kunnen laten staan hoor, maar als ik dan echt zou moeten kiezen…. ja dan elke keer weer die.

Overigens kun je onderstaande recepten natuurlijk ook in een andere vorm maken! Ik gebruik zelf nou eenmaal meestal mijn hartjes wafelijzer. Maar een wafelijzer is een wafelijzer. Uiteraard kan het dan wel zo zijn dan de baktijd iets verschilt van mijn recepten.

Zachte hartjeswafels

Zachte hartjeswafels

Dit is het dan, mijn absolute favoriete wafelrecept: de zachte hartjeswafels. Overigens is dit ook meteen het meest bezochte recept van mijn website, elke maand weer staat deze op nummer 1. Dus ik vermoed dat jullie er hetzelfde over denken 😉 .

Harde hartjeswafels

Harde hartjeswafels

Het andere recept dat in mijn familie vaak wordt gemaakt is het recept voor deze harde hartjeswafels. Toch weer net wat anders qua smaak, structuur en ingrediënten dan de zachte variant. Bij deze wafels blijven bij mij de rozetten ook meestal niet 1 geheel.

Hartjeswafels met karnemelk

hartjeswafels met karnemelk

Deze variant vind ik ook echt onwijs lekker! De hartjeswafels met karnemelk zijn echt een allemansvriend. Ik vind deze dus echt perfect als ontbijt! Lekker met wat vers fruit erop, zo wordt ontbijten echt een feestje.

Marmer hartjeswafels

Marmer hartjeswafels

Het allernieuwste recept in dit lijstje is voor deze marmer hartjeswafels. Onwijs lekker en ze zien er ook nog eens echt leuk uit! Door te spelen met het beslag kun je zelf de mooiste patronen maken. Wel oppassen dat je niet teveel beslag gebruikt en je wafelijzer dus overloopt, dat gebeurt wat sneller met deze variant.

Glutenvrije wafels met Griekse yoghurt

Glutenvrije wafels met Griekse yoghurt

Even een heel ander recept, namelijk het recept voor deze glutenvrije wafels met Griekse yoghurt. Ze smaken écht compleet anders door het gebruik van amandel- en tapiocameel. Nog steeds onwijs lekker met wat poedersuiker, serveer ze met vers fruit en je hebt een heerlijk ontbijt te pakken.

Bewaar deze wafel recepten op Pinterest!

Zin om hier binnenkort mee aan de slag te gaan? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

wafel recepten