Zin om eens wat anders te serveren dan een standaard boterham? Maak dan deze ontbijt wafels met skyr en fruit! Het kost je wellicht net iets meer werk dan boterhammen smeren, maar als jij in het weekend van de uitgebreide ontbijtjes met broodjes/gekookte eieren/etc bent, dan denk ik dat je met deze wafels sneller bent.

Perfect om er een uitgebreid ontbijt van te maken met verschillende soorten fruit en toppings, laat je fantasie de vrije loop! Zet al je favoriete fruitsoorten op tafel (denk aan bessen, rood fruit, banaan, citrusvruchten, kiwi, meloen etc), Met daarnaast een lekkere romige yoghurt, en bijvoorbeeld verschillende noten. Maar he, ook Nutella, jam, pindakaas of zelfs slagroom kun je erbij serveren. Maak er je eigen feestje van!

Dit recept is het resultaat van de foodblogswap van deze maand. Ik ben deze keer gekoppeld aan Eef van Eef kookt zo. Nu ken ik deze gezellige dame al een tijdje (zo nam ik haar mee op foodtour door “mijn” stad Eindhoven) dus ik vond het extra leuk om aan haar gekoppeld te worden! Overigens was de keuze tussen al haar recepten, die ook nog eens gepaard gaan met foto’s om van te watertanden, echt onwijs lastig… Na even snuffelen had ik volgensmij iets van 10 recepten die me allemaal geweldig leken. Tja, hoe moet je dan kiezen he?!

Ontbijt wafels met skyr
Ontbijt wafels met skyr

Het originele recept van Eef is toch echt wel net een beetje anders. Maar goed, het is altijd leuk om juist je eigen twist te geven aan een recept! Tenminste, dat probeer ik eigenlijk altijd als ik mee doe aan de foodblogswap. Het originele recept zijn deze gezonde wafels met havermout . Ik verving de havermout door gewone bloem en de yoghurt door skyr (omdat dat nou eenmaal mijn favoriet is).

Het resultaat zijn deze heerlijke luchtige ontbijt wafels! Die overigens natuurlijk ook prima zijn bij de brunch, lunch of als tussendoortje.

Ontbijt wafels met skyr en fruit

Het ultieme verwen-ontbijtje als je het mij vraagt!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 8 wafels

Ingrediënten

Wafels

 • 100 g skyr
 • 50 ml melk
 • 2 eieren
 • 2 el honing
 • 125 g bloem
 • 1.5 tl bakpoeder
 • 0.5 tl kaneel
 • 1 snufje zout

Toppings

 • 4 el skyr
 • fruit naar keuze
 • 1 tl maanzaad

Instructies

Wafels bakken

 • Verwarm het wafelijzer.
 • Doe skyr, melk, honing en eieren in een kom en mix met een garde tot alles goed gemengd is.
 • Zeef de bloem erboven en voeg kaneel, bakpoeder en een snufje zout toe. Mix tot een glad beslag zonder klontjes.
 • Vet het wafelijzer in met een klein beetje olie of boter.
 • Schep het beslag in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin en gaar.

Serveren

 • Snijd eventueel fruit in plakjes/stukjes.
 • Garneer de wafels met een eetlepel skyr, fruit en wat maanzaad.

Bewaar deze ontbijt wafels met skyr op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ontbijt wafels met skyr