Ik introduceer je nieuwe favoriete borrelhapje: aardappelkroketjes met kaas en frisse dip. Op een stokje, want dat is toch 1 van de leukste manieren om hapjes te serveren. En dit is me toch een partij lekker!
Aardappelkroketjes, ik heb ze weer helemaal herontdekt hoor! Zo deelde ik ongeveer 2 maanden geleden een recept voor een chili con carne met een dakje van aardappelkroketjes uit de oven (Mexicaanse ovenschotel met aardappelkroketjes). Dit recept heb ik ondertussen zelf al meerdere malen gemaakt plus het valt ook goed in de smaak bij jullie! Dus ik dacht; leuk om te laten zien hoe je nog meer kunt doen met het welbekende aardappelkroketje!


Aardappelkroketjes met kaas en frisse dip
Ingrediënten
- 8 aardappelkroketjes
- 20 g geraspte cheddar
- 10 takjes bieslook
- 1 takje peterselie
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Bak de aardappelkroketjes zoals aangegeven op de verpakking.
- Haal ze uit de oven en laat een beetje afkoelen (zodat je je vingers niet verbrand). Prik de aardappelkroketjes per 2 op een stokje. Leg een velletje bakpapier op een bakplaat, daarop de prikkers met de kroketjes. Bestrooi met de geraspte cheddar.
- Bak ze nog eens 4 minuten op 200 graden Celcius om de kaas te smelten.
- Maak ondertussen de dip; hak de bieslook en peterselie fijn, meng deze in een kommetje met de yoghurt en een snuf zout en peper.
- Haal de aardappelkroket-prikkers uit de oven en serveer met de frisse dip.
Notities
Bewaar deze aardappelkroketjes met kaas op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer hapjes inspiratie? Alle hartige snacks heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!