Het is weer tijd voor een onwijs lekker ontbijtje; namelijk deze appel pannenkoeken! Nu denk je misschien… ja ik bak al jaren pannenkoeken met appel. Maar deze zijn toch nét een beetje anders! In deze pannenkoeken zit namelijk een hele appelring verstopt. Zo lekker!
Pannenkoeken als ontbijt vind ik dus echt overheerlijk, maar eigenlijk bak ik ze bijna nooit. Ik ga dan toch vaak snel voor m’n vertrouwde bakje yoghurt met fruit en cruesli. Maar in het weekend heb ik soms wel zin om wat meer moeite te doen voor m’n ontbijt. En pannenkoeken zijn dan altijd een goede keuze toch?!
Appel pannenkoeken
Ingrediënten
- 1 ei
- 2 el suiker
- 165 ml karnemelk
- 1 el zonnebloemolie
- 85 g bloem
- 1.25 tl baksoda
- 2 appels
- 1.5 tl kaneel
Instructies
- Doe het ei met 1 el suiker in een mengkom en mix deze met de garde licht en luchtig.
- Voeg de karnemelk en de olie toe en mix goed door.
- Meng in een andere kom bloem, baking soda en 1 el suiker door elkaar. Voeg toe aan het eimengsel en gebruik een mix met de garde goed door.
- Laat het beslag even een kwartiertje rusten.
- Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd in plakken van ongeveer 1 cm dikte. Doe deze in een schaal, voeg de kaneel toe en hussel goed om (zodat elke appel een laagje kaneel heeft).
- Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag op middelhoog vuur zonder olie/boter.
- Haal een appelring door het beslag zodat deze helemaal bedekt is. Leg deze in de pan en bak tot je ziet dat het beslag tot ongeveer halverwege gaar is. Draai om en bak nog even.
- Herhaal tot alle appelringen op zijn.
Bewaar deze appel pannenkoeken op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer ontbijt inspiratie? Alle ontbijt recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!