Zin in een lekkere maaltijd? Dan wil je zeker deze wraps met gefrituurde kip en rauwkostsalade een keer maken! Zo lekker… knapperig, romig, fris en bovenal: boordevol smaak. Het kost iets meer werk dan mijn “standaard” recepten, maar dat is het echt meer dan waard.
Ok, ik moet even bekennen: dit is de allereerste keer dat ik zelf kip heb gefrituurd. Op de een of andere manier trok het me nooit zo, alhoewel ik zo’n knapperig korstje er natuurlijk wel lekker uit vind zien leek het me vooral veel te veel werk. Maar goed, het kost je wel iets meer werk inderdaad dan gewoon kip bakken… het werk is het dus echt meer dan waard! Want wat is dit lekker zeg… echt genieten!
Laat je niet afschrikken door onderstaande ingrediëntenlijst! Ik weet het; deze is een stuk langer dan ik normaal heb bij recepten. Maar het is het waard voor dit recept! Plus het valt echt mee qua werk! En als je eenmaal die eerste hap van het eindresultaat hebt genomen dan weet je waarom dit het helemaal voor 200% waard is 🙂
Wraps met gefrituurde kip en rauwkostsalade
Ingrediënten
Gefrituurde kip
- 300 g kipfilet
- 300 ml karnemelk
- 0.5 el zout
- 2 tl suiker
- 50 ml sojasaus
- 1 el peterselie
- 2 tl paprikapoeder
- 1 snuf peper
- 2 eieren
- 1 el maizena
- 70 g bloem
- 120 g panko
- 1 ltr zonnebloemolie om te frituren
Rauwkostsalade
- 200 g gemengde rauwkost
- 1 kleine appel
- 3 el mayonaise
- 1 tl citroensap
- 1 el water
- 1 snuf zout
- 1 tl oregano
En verder
- 9 kleine Tortilla’s
- 1 limoen
- 2 el jalapenos
- 3 takjes verse peterselie
Instructies
- Snijd de kipfilet in stukjes.
- Meng in een kommetje zout, suiker, peterselie, peper en 1 tl paprikapoeder door elkaar. Meng in een andere kom de karnemelk en sojasaus door elkaar. Voeg beide samen en mix goed door.
- Doe de kip bij de marinade en schep door. Dek af en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast (max 2 uur).
- Neem 90 ml (6 el) van de marinade en mix dit met de eieren.
- Neem een tweede kom en meng hierin bloem, een flinke snuf zout, 1 tl paprikapoeder en maïzena. Doe de panko in een derde kom.
- Verhit de zonnebloemolie in een pan.
- Schep met een vork de kip uit de marinade, laat goed uitlekken.
- Haal het door de kom met bloem, vervolgens het ei en als laatste de panko (zorg elke keer dat het stuk kip helemaal bedekt is).
- Maak zo 5-6 stukken en frituur deze tegelijk in de pan. Ongeveer 3 a 4 minuten per kant, afhankelijk van hoe groot je stukken kip zijn.
- Herhaal deze stappen tot alle kip gefrituurd is.
- Meng de rauwkost met de appel in stukjes en de overige ingrediënten. Verwarm de tortilla’s. Snijd partjes van de limoen.
- Serveer alles samen.
Notities
Bewaar deze wraps met gefrituurde kip op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.