Wie denkt dat sushi alleen maar hartig lekker is; ik wil je graag het tegendeel bewijzen. Deze zoete sushi met fruit is namelijk echt overheerlijk! Perfect als nagerecht, tussendoortje of bij de high tea; verras jezelf en je tafelgenoten door eens een andere variant op tafel te zetten.

Sushi is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze eetcultuur. Voor veel mensen behoort het zelfs tot hun top 3 van lekkerste maaltijden en het voelt altijd als een echte verwennerij. Daarnaast zie je ook steeds meer dat mensen thuis aan de slag gaan om lekkere sushi op tafel te toveren. Want het lijkt heel erg moeilijk, maar na even oefenen en zodra je het handigheidje te pakken hebt wordt het echt steeds makkelijker! En zeg nou zelf; familie of vrienden verrassen met een homemade sushi maaltijd is echt super toch?!

De “normale” variant is altijd met vis, groenten of bijvoorbeeld omelet; er zijn genoeg lekkere variaties om te maken. Maar met dit recept wil ik je laten zien hoe je net zo makkelijk ook overheerlijke zoete sushi met fruit kunt maken! De sushi rijst wordt met iets meer suiker dan normaal gemaakt, we gebruiken de standaard nori vellen en daarnaast een vulling van fruit. Het fijne hieraan is is dat je kunt kiezen voor jouw favoriete fruit of het fruit wat op dat moment in het seizoen is. Wat zachter fruit werkt hierin overigens wel het beste. Kies je toch voor hard fruit? Snijd het dan in staafjes waar je je sushi omheen kunt rollen.

Zoete sushi met fruit

In dit recept gebruik in producten die verkrijgbaar zijn bij de Xenos. Bij de Xenos hebben ze namelijk een Japanse afdeling waar je echt alles vindt om je sushi-feest tot een succes te maken! Denk aan mooi servies, handige hulpmiddelen, maar ook voedingswaren. Of je nu gaat voor deze zoete variant van de sushi of de “standaard” hartige sushi maakt; je vindt wat je nodig hebt bij deze toffe winkel!

In dit recept en voor de foto’s heb ik dus producten van de Xenos gebruikt, hieronder vind je de verschillende links:

Zoete sushi met fruit

Bij de hartige variant dip je je sushi vaak in soja saus, nu leek me dat niet zo’n goed plan bij deze zoete variant. Ik serveerde de sushi daarom met een chocoladesaus! Extra lekker dus. Je kunt deze in een kommetje erbij serveren of hiermee alvast de sushi besprenkelen voor het serveren. Heb je nu zin in wat extra crunch? Denk dan eens aan fijngehakte (hazel)noten, lijkt mij namelijk een overheerlijk toevoeging.

Wil je stap-voor-stap zien hoe ik deze zoete sushi van fruit heb gemaakt? Neem dan een kijkje op mijn Instagram pagina! Daar laat ik je in een reel (video) precies zien hoe ik te werk ging! Je zult zien dat het écht niet zo moeilijk is.

Zoete sushi met fruit

Onwijs lekker!
Voorbereiding30 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 4 rollen

Ingrediënten

 • 1 kop sushi rijst
 • 3 koppen water ongeveer
 • 1 el suiker
 • 2 el rijstazijn voor sushi
 • 1 snufje zout
 • 0.5 mango
 • 1 kiwi
 • 3 aardbeien
 • 3 el chocoladesaus

Instructies

 • Doe de sushi rijst met het water in een pan met dikke bodem. Draai het vuur middelhoog en kook de sushi rijst tot deze gaar is. Blijf regelmatig roeren. Merk je dat het water bijna helemaal verdampt is, maar is je rijst nog niet gaar? Voeg dan wat extra water toe.
 • Doe de suiker, rijstazijn voor sushi en een snufje zout in een steelpannetje en verwarm tot alle suiker is opgelost. Zet dan meteen het vuur uit en laat afkoelen.
 • Schep, zodra de rijst klaar is, deze in een kom. Verdeel er het suiker/azijn mengsel over en schep er voorzichtig doorheen. Zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met het mengsel. Laat de sushi rijst volledig afkoelen.
 • Schil de mango en kiwi en haal het kroontje van de aardbeien. Snijd alle vruchten in dunne plakjes.
 • Zet een kommetje met water klaar.
 • Pak een sushi rolmatje en leg hierop een nori vel. Maak je vingertoppen nat en pak een deel van de sushi rijst, bedek 2/3 van het nori vel met de sushi rijst. Zorg hierbij dat je de bovenkant vrij laat.
 • Verdeel in het midden van de rijst plakjes fruit naar keuze.
 • Rol het nori vel strak op met behulp van het rolmatje. Maak met je vingertoppen de bovenkant van het nori vel (waar geen rijst zit) nat en plak zo je sushi rol dicht.
 • Herhaal met de overige ingrediënten.
 • Serveer de zoete sushi met de chocoladesaus naar smaak.

Bewaar deze zoete sushi met fruit op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Zoete sushi met fruit

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!


Dit recept is gemaakt voor een samenwerking