Boordevol smaak zitten deze teriyaki spiesen van rundvlees! Uiteraard maken we zelf de teriyaki saus voor deze spiesen en ik kan je vertellen; dat is onwijs makkelijk en het resultaat meer dan waard. Hier lik je je vingers bij af!

Deze teriyaki spiesen zijn perfect om te grillen op de barbecue. Mocht het weer het nu nog niet helemaal toelaten (dat weet je nooit helemaal zeker hier in NL) dan kun je ze uiteraard ook grillen op een grillpan of bakken in een koekenpan. Ze zijn lekker met verschillende bijgerechten, denk aan rijst/rijstsalade/brood/groene salades/groenten; echt je kunt er alle kanten mee op!

Voor deze spiesen gebruik ik runder bavette, een stukje vlees dat ik normaal eigenlijk niet zo vaak koop. Voor deze spiesen is het echter echt het perfecte stukje vlees! Bevatte is een mooi stuk geaderd vlees, je kunt het als biefstuk bakken maar ook verwerken tot deze spiesen. Het resultaat (doordat het zo mooi geaderd is met vet) zijn super malse spiesen. Snijd het vlees wel altijd tegen de draad in! (kijk goed naar je vlees, in welke richting lopen de lijnen? Snijd vervolgens in tegengestelde richting)

Teriyaki spiesen van rundvlees

Het belangrijkste van een echte lekkere saus is het gebruik van ingrediënten van goede kwaliteit. Zo gebruik in ik dit recept de appelazijn natuurtroebel van Tromp & Rueb , deze is ongefilterd. Bevat nog alle voedingsstoffen en is zachter en voller van smaak. Tevens is de azijn ongepasteuriseerd (rauw) en bevat het “de moeder” (oorspronkelijke azijnzuur bacteriën), wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit van het product. Precies dat is wat ik zo fijn vind aan de azijn van Tromp & Rueb en ik ze graag in verschillende gerechten gebruik; ze zijn aromatisch en toegankelijker.

Het grote voordeel van azijn is dat het smaken echt omhoog haalt. Zo hoef je bij het gebruik (ja zelfs bij 1 eetlepel azijn) minder zout toe te voegen, goed voor je gezondheid dus! Daarnaast maakt het het eten lichter verteerbaar. Eigenlijk zou je dus wel kunnen stellen, dat het toevoegen van azijn aan je gerechten simpelweg áltijd een goed idee is!

Enkele handige & leuke weetjes over azijn, die ik kreeg;

 • per 500 ml/g saus/soep/ingrediënten heb je 1 el azijn nodig;
 • een klein beetje azijn in zoete gerechten zorgt voor extra veel smaak;
 • 1 tl azijn bij een zakje kant-en-klare groentemix zorgt voor een compleet nieuwe smaakbeleving!
Teriyaki spiesen van rundvlees

Om je een idee te geven wat je nog meer kunt met de lekkere azijnen van Tromp & Rueb, deze recepten maakte ik er al eerder mee: Turkse ingemaakte groenten, vegan paddenstoelenstoof met kastanjes en güveç; Turkse stoofpot. Met deze 4, overheerlijke, recepten laat ik je zien dat deze azijnen echt perfect te gebruiken zijn voor verschillende gerechten. Het geheim is elke keer een scheutje azijn!

Teriyaki spiesen van rundvlees

Boordevol heerlijk smaken!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 6 spiesjes

Ingrediënten

Spiesen

 • 250 g bavette
 • 6-8 houten prikkers
 • 1 bos-uitje
 • 2 tl sesamzaadjes

Teriyaki saus

 • 2.5 el soja saus
 • 2 el water
 • 1.5 el appelazijn natuurtroebel Tromp & Rueb
 • 1 el bruine suiker
 • 1.5 teentje knoflook
 • 1 cm verse gember
 • 1 tl maizena

Instructies

 • Laat de prikkers weken in een bakje met water (minimaal 30 minuten).
 • Snijd de bavette (tegen de draad in) in plakken van 0,5 centimeter. Rijg het vlees op de prikkers (2 stukken per prikker). Leg het vlees even terug in de koelkast terwijl je de saus maakt.
 • Hak het teentje knoflook fijn en rasp de gember.
 • Doe alle ingrediënten voor de teriyaki saus samen in een pannetje en roer goed door elkaar. Zet het vuur middelhoog en laat het ongeveer 1-2 minuten zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt, terwijl je blijft roeren.
 • Verhit een grillpan of BBQ.
 • Gebruik een kwastje om de bief-spiesen te bestrijken met de marinade. Grill ze goudbruin en gaar. Als je ze omdraait bestrijk je ze nog eens met de saus.
 • Snijd het bosuitje in lange dunne ringen. Garneer de spiesen net voor het serveren met de sesamzaadjes en de bos-ui.

Bewaar deze teriyaki spiesen van rundvlees op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Teriyaki spiesen van rundvlees

Dit recept is ontwikkeld voor een samenwerking