Speciaal voor FoodQuotes maakte Ilse Fernandez van Slim & Pure deze Linzen-wortelsoep met pittige kokosyoghurt en dukkah. Wat een plaatje om te zien!

Soep kan wat mij betreft altijd! Lekker voor lunch, maar ook voor een avondmaaltje. Deze soep is naast lekker ook voedzaam. Daarbij is de soep vegetarisch (vegan zelfs). Deze soep is zo al lekker, maar door dukkah en de pittige kokosyoghurt maak je ‘m pas echt speciaal en nog exrta lekker!

Dukkah is een specerijenmix. Ik houd echt van de smaken van het Midden-Oosten! Dukkah wordt daar veel gebruikt en wordt ook hier steeds populairder. Het is een kruidige mix van o.a. koriander, komijn en noten.

Linzen-wortelsoep met pittige kokosyoghurt en dukkah
Linzen-wortelsoep met pittige kokosyoghurt en dukkah

Deze linzen-wortelsoep is niet moeilijk om te maken, en zo heb je al snel een lekkere verse soep op tafel staan!

Linzen-wortelsoep met pittige kokosyoghurt en dukkah

Deze soep is zo al lekker, maar door dukkah en de pittige kokosyoghurt maak je ‘m pas echt speciaal en nog exrta lekker!

Voorbereiding15 min
Bereiding30 min
Totale tijd45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote winterpenen
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 125 g rode linzen droge vorm
  • 1 a 2 bouillonblokjes vegetarisch
  • 1 l water
  • 0.5 tl komijnzaad
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl ras el hanout
  • Chilipoeder of verse chilipeper, ontlijst naar smaak
  • 1 snuf Peper en zout
  • Dukkah naar smaak

Nodig voor de kokosyoghurtsaus:

  • 150 g kokosyoghurt ongezoet
  • Chilipoeder naar smaak
  • Een beetje sap van een limoen naar smaak
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes.
Doe de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui tot deze glazig ziet.
  • Voeg de komijnzaad, chilipeper(poeder), kurkuma en ras el hanout toe. Voeg dan de knoflook toe en bak even mee.
  • Schil ondertussen de zoete aardappel en winterpenen. Snijd in blokjes. Voeg dit toe aan de pan en bak even mee.
  • Voeg daarna het bouillonblokje, het water en de linzen toe. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het circa 20 minuten zachtjes koken, tot alles gaar is.
  • Pureer daarna de soep glad met een staafmixer. Breng de soep eventueel nog wat op smaak met wat peper en zout.
  • Maak de pittige kokosyoghurt door al deze ingrediënten door elkaar te mengen.
  • Schep de soep in grote kommen. Schep op iedere kom soep een flinke eetlepel kokosyoghurt en maak af met de dukkah, naar smaak.
  • Geniet van deze smaakvolle en voedzame soep!

Bewaar deze linzen-wortelsoep op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Linzen-wortelsoep met pittige kokosyoghurt en dukkah

Ben je op zoek naar meer soep inspiratie? Alle soep recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!