Ok, dit is echt de hemel! Deze burrata met artisjok en rucola met frisse dressing (van peterselie en munt) is gewoon echt een feestje om te eten. Perfect als lunch, voorgerecht of bijgerecht, het maakt niet uit… het is áltijd lekker.
Deze salade aten mijn man en ik in 2019 in New York, we deelden het toen als voorgerecht bij de lunch en konden er eigenlijk geen genoeg van krijgen. We hebben toen nog net niet het bord afgelikt, zo lekker vonden we het. Het gerecht dat wij aten was gemaakt met verse baby artisjokharten die gestoofd waren. Omdat ik dit recept maakte toen die helemaal niet in seizoen waren gebruikte ik artisjokharten uit blik. En dat is verrassend lekker!
Ik heb in onderstaand recept vermeld dat het voor 1 persoon is, als lunch. Dit is namelijk eigenlijk gewoon echt een gerecht dat je echt niet wilt delen. Uiteraard is het ook goed om te serveren als voorgerecht voor 2 personen.
Burrata, artisjok en rucola met frisse dressing
Ingrediënten
- 1 burrata
- 1 handvol rucola
- 0.5 citroen
- 3 artisjok harten uit blik
Dressing
- 1 tl citroensap
- 4 g verse peterselie
- 1 tl munt
- 3 el olijfolie
- 1 snuf zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine of mix tot een dressing (in een hoge beker met een staafmixer werkt ook perfect).
- Snijd de artisjok harten doormidden en verdeel over een bord. Scheur de burrata in enkele stukken en leg deze er tussen. Verdeel de rucola erover.
- Snijd de citroen in 3 flinterdunne plakjes en leg deze tussen de salade.
- Besprenkel met de frisse dressing.
Bewaar deze burrata met artisjok en rucola op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer salade inspiratie? Alle salade recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!