Deze vegetarische pizzabroodjes had ik al een lange tijd in m’n hoofd zitten, het leek me namelijk de beste combinatie ooit. Ik kan je vertellen: dat is het dus ook! Deze broodjes zitten boordevol smaak en zijn niet eens heel moeilijk om te maken. In het recept laat ik je stap voor stap zien hoe ik deze broodjes gevormd heb.

Sinds mijn brooddeeg keer op keer lukt (hallelujah… even afkloppen) vind ik het nu steeds leuker om ook te experimenteren met de vorm van verschillende broodjes. Deze keer zijn het wat grotere langwerpige broodjes geworden en weer eens wat anders dan het standaard bolletje.

De perfecte tijd om deze vegetarische pizzabroodjes te eten is wat mij betreft als lunch of als maaltijd met een lichte kom soep erbij (of een lekkere groene salade).

Pizzabroodjes
Pizzabroodjes

Vegetarische pizzabroodjes

Heerlijke gevulde broodjes
Voorbereiding20 min
Bereiding25 min
Rusttijd1 uur 30 min
Totale tijd2 uur 15 min
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

Deeg

  • 55 ml melk
  • 55 ml water
  • 55 ml zonnebloemolie
  • 4 g instant gist
  • 1 ei eiwit en eigeel gescheiden
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 220 g bloem

Vulling en afwerking

  • 0.5 paprika in kleine stukjes
  • 150 g champignons in kleine stukjes
  • 200 g broccoli in kleine roosjes
  • 0.5 tl oregano
  • 0.5 tl tijm
  • 0.5 tl rozemarijn
  • 150 g tomato frito
  • 100 g geraspte kaas, belegen
  • 0.5 el olijfolie
  • 2 el sesamzaadjes

Instructies

Deeg

  • Meng in een grote kom melk, water, olie en eiwit met een garde goed door elkaar. Meng in een andere kom bloem, zout, suiker en instant gist door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed in 10 minuten tot een zacht (niet plakkerig) deeg. Kneed net zo lang tot je een mooi vliesje kunt trekken.
  • Vet een grote kom in met een beetje olie, leg het deeg erin en dek af met een natte theedoek. Laat het deeg rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
  • Haal het deeg uit de kom, kneed even door en verdeel in 4 gelijke bolletjes. Leg ze op een plank/bord, dek af en laat nog eens 30 minuten rijzen.

Vulling

  • Kook de broccoli beetgaar in een beetje water. Laat goed uitlekken.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de paprika en champignons tot ze beetgaar zijn, roer dan de broccoli erdoor.
  • Voeg de kruiden, tomato frito en een snuf zout en peper toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Laat compleet afkoelen voor je de broodjes gaat maken.

Broodjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
  • Pak een bolletje deeg en rol het met de deegroller uit tot een dunne plak.
    vegetarische pizzabroodjes
  • Steek bovenaan 4 rondjes uit.
    vegetarische pizzabroodjes
  • Verdeel 1/4 van de vulling over de onderkant van het deeg. Bestrooi met 1/4 van de geraspte kaas.
    vegetarische pizzabroodjes
  • Vouw het deeg vanaf de onderkant over de vulling en druk zachtjes aan.
    vegetarische pizzabroodjes
  • Vouw dan de bovenkant er overheen en druk de naad aan de onderkant zachtjes aan.
    vegetarische pizzabroodjes
  • Leg het broodje op het bakpapier en herhaal tot je 4 broodjes hebt.
  • Klop het eigeel los met de olijfolie. Bestrijk hiermee de broodjes en bestrooi met de sesamzaadjes.
  • Bak de broodjes in 25-30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Bewaar deze vegetarische pizzabroodjes op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Pizzabroodjes

Ben je op zoek naar meer hapjes inspiratie? Alle hartige snacks heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!