Mijn favoriete Italiaanse koekje moet toch wel de cantuccini zijn. Daarom werd het hoog tijd weer eens een lekker koekjesrecept met jullie te delen! Deze cantuccini met pistache en chocolade zijn echt zo lekker, hier blijf je van eten! Knapperig, met nootjes en dan die chocolade erbij… hemels.

Van origine zijn cantuccini koekjes waarin vooral amandelen verwerkt worden. Maar uiteraard kun je lekker variƫren met de ingrediƫnten en ze zo helemaal aanpassen naar waar jij op dat moment zin in hebt.

Cantuccini met pistache en chocolade
Cantuccini met pistache en chocolade

Met onderstaand recept maak je ongeveer 20-24 koekjes, vind je dat teveel of ben je bang dat je ze allemaal in 1 keer op eet (wat ik zou snappen, dat laatste dan he). Maak dan de helft van onderstaand recept. Vergeet dan niet dat je dus maar 1 rechthoek hoeft te maken van het deeg.

Cantuccini met pistache en chocolade
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Cantuccini met pistache en chocolade

Het perfecte koekje voor bij de koffie/thee!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding40 minuten
Wachttijd1 uur
Totale tijd1 uur 55 minuten
Porties: 20 stuks

Ingrediƫnten

  • 55 g roomboter op kamertemperatuur
  • 145 g suiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 280 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 snuf zout
  • 80 g pistache noten
  • 50 g white chocolade

Decoratie

  • 50 g witte chocolade
  • 100 g pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Doe de roomboter en suiker in een kom en mix deze romig en luchtig.ā€ØVoeg de eieren en het vanille-extract toe en mix door tot het compleet gemengd is.
  • Meng in een andere kom bloem, bakpoeder en een snuf zout door elkaar. Voeg toe aan de natte ingrediĆ«nten en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Hak de witte chocolade in stukken. Kneed de pistache noten en witte chocolade door het deeg.
  • Deel het deeg in twee gelijke stukken en vorm 2 langwerpige rechthoeken. Leg op het bakpapier.
  • Bak het deeg 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Haal dan de bakplaat uit de oven en laat 30 minuten afkoelen.
  • Snijd elke rechthoek in ongeveer 10 koekjes (ongeveer 2 tot 2,5 centimeter dikte) en leg deze met de snijkant naar boven op het bakpapier.
  • Bak de koekjes nog eens 12-16 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de oven en laat ze compleet afkoelen op een rooster.

Bewaar deze cantuccini met pistache en chocolade op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Cantuccini met pistache en chocolade

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!