Zoals jullie wel weten; mijn #eerstekopjekoffie is belangrijk in de ochtend. Dit koffie roomijs, wat je maakt zonder ijsmachine, is dan wellicht niet echt ideaal in de ochtend bij je ontbijt… in de middag of avond is het heerlijk! De koffie smaak in dit fluweelachtige roomijs is subtiel en precies goed.

Ik ben echt fan van deze manier van ijs maken! Ja, ik heb een ijsmachine.. maar ik vergeet dus altijd om die kom in de vriezer te zetten. Mocht ik er dan wel aan denken dan hebben we simpelweg de plek er niet voor. Maar goed, met dit recept heb je dus helemaal geen ijsmachine nodig! Alleen een mixer, die heeft tegenwoordig iedereen wel in huis toch?! Mocht je die nu niet hebben…. slagroom kloppen met de hand gaat natuurlijk ook prima. Het duurt alleen wat langer 🙂

Koffie roomijs
Koffie roomijs

In dit roomijs gebruik ik een goede en extra sterke espresso. Ik zet deze met mijn Krups Intuition Preference apparaat; hoe ik dit koffiezetapparaat ervaar kun je lezen in mijn review. Lekker sterk is hoe ik mijn koffie het lekkerste vind, al helemaal in dit ijs!

Koffie roomijs – zonder ijsmachine

Super lekker romig koffie ijs
Voorbereiding10 minuten
Wachttijd5 uur
Totale tijd5 uur 10 minuten
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 110 ml espresso afgekoeld
  • 250 ml slagroom
  • 0.5 tl vanille extract
  • 200 g gecondenseerde melk

Instructies

  • Klop de slagroom samen met het vanille extract met een mixer stijf.
  • Voeg de gecondenseerde melk en de koffie toe en spatel er rustig doorheen.
  • Schep het mengsel in een bak (die in de vriezer kan) en dek af met een deksel of met folie. Zet in de vriezer en laat minimaal 5-6 uur staan tot het ijs helemaal bevroren is.
  • Haal het ijs 10-20 minuten voor het serveren uit de vriezer.

Bewaar dit koffie roomijs op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Koffie roomijs