Met dit recept maak je zelf de lekkerste meerzaden crackers. Perfect als gezond ontbijt of lunch met je favoriete beleg! Met onderstaand recept maak je in een handomdraai 6 heerlijke crackers. De beste tip die ik je kan geven? Maak een dubbele portie! Want deze crackers zijn echt heerlijk.

Je kunt overigens perfect andere zaden of pitten gebruiken voor deze crackers. Maar net wat jij in huis hebt of het lekkerste vindt. Maak ze eens Mediterraans door wat gedroogde kruiden door het deeg te mengen; extra lekker om ze dan te beleggen met mozzarella en tomaat!

Meerzaden crackers
Meerzaden crackers

Meerzaden crackers

Heerlijk bij ontbijt of lunch
Voorbereiding15 min
Bereiding25 min
Totale tijd40 min
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 100 g boekweitmeel
  • 75 g amandelmeel
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el sesamzaad
  • 100 ml water
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Doe boekweitmeel, amandelmeel, lijnzaad, zonnebloempitten en sesamzaad in een kom, meng goed. Voeg het water en zout toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot het deeg zo’n 2 á 3 mm dik is. Bestrijk het deeg met een klein beetje water en strooi er nog wat extra lijnzaad, zonnebloempitten en sesamzaad over. Druk goed aan
  • Snij de crackers alvast in stukken en prik er met een satéprikker een paar gaatjes in, dan blijven de crackers mooi plat tijdens het bakken.
  • Bak de crackers in 20 á 25 minuten bruin en knapperig.
  • Laat de crackers goed afkoelen, dan worden ze nog knapperiger. Bewaar de afgekoelde crackers in een luchtdichte trommel.

Bewaar deze meerzaden crackers op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Meerzaden crackers