Deze Italiaanse trifle in weckpotjes met tiramisu-mousse, cantuccini, mango en aardbeien is zo lekker! De overheerlijke laagjes gaan perfect samen en door het te serveren in een mooi weckpotje ziet het er ook nog eens super feestelijk uit. Ons nieuwe favoriete zomerse nagerecht!

Een trifle is eigenlijk een Engels dessert bestaande uit verschillende lagen, deze wordt traditioneel ook altijd geserveerd in glas (of een glazen kom) zodat al die lagen ook zichtbaar zijn. Het is meestal dan ook een combinatie van koek/cake met room/vla/custard en fruit. Je kunt je voorstellen dat je de mooiste desserts kunt maken als je wat extra aandacht in al die verschillende lagen stopt.

Italiaanse trifle

Toen ik de overheerlijke cantuccini koekjes en de mooie weckpotjes bij de Xenos spotte dacht ik eigenlijk meteen; hier wil ik wat lekkers mee en in gaan maken! De houten lepeltjes en het houten bord die je op de foto ziet kocht ik ook bij de Xenos, handig; zo kun je alles in 1 keer shoppen voor het serveren! Overigens hebben ze een compleet Italiaanse afdeling, daar vond ik dan ook de koekjes, je vind er vanalles om lekker te tafelen; dus het is het zeker waard om daar rond te neuzen.

Dankzij de cantuccini wist ik al dat ik een Italiaans nagerecht wilde gaan maken. Als ik aan een Italiaans nagerecht denk dan kom ik al snel op tiramisu uit. Dus ik gebruikte mijn succes recept voor tiramisu-mousse om er dit overheerlijke laagjes dessert mee te maken. Mijn tiramisu-mousse is niet je standaard tiramisu recept, ik gebruik hier namelijk geen rauwe eieren in. Want ook zonder die eieren kun je een overheerlijke luchtige mousse maken die perfect is voor verschillende zoetigheden! Zo gebruik ik hem als standaard tiramisu-dip, maar bijvoorbeeld ook als vulling voor een tiramisu dripcake én nu dus ook in deze Italiaanse trifle!

Italiaanse trifle

Extra leuk vind ik het om dit nagerecht te serveren in de weckpotjes. Zo kun je ze ook gemakkelijk voorbereiden en met het dekseltje erop bewaren in de koelkast tot het tijd is om er van te genieten. Bind er een mooi touwtje met een lepeltje omheen om het extra leuk te serveren. Overigens kan ik me ook helemaal voorstellen dat je dit meeneemt voor een picknick! Oh en wat denk je van dit lekkers op de brunch tafel? Ik wist het wel hoor!

Italiaanse trifle in weckpotjes

Een overheerlijk nagerecht
Voorbereiding20 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Ingredienten tiramisu-mousse

 • 250 g mascarpone
 • 125 ml slagroom
 • 4 el suiker

Ingredienten mango puree

 • 1 mango
 • 1 el suiker
 • 2.5 el water

Ingredienten

 • 70 g cantuccini
 • 10 aardbeien

Instructies

 • Snijd de pit uit de mango en de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
 • Doe de mango met de suiker en het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen (regelmatig roeren) tot de mango zacht is.
 • Gebruik een staafmixer om de mango tot een grove puree te maken. Laat helemaal afkoelen.
 • Klop de mascarpone met een handmixer los Voeg de slagroom en suiker toe en klop tot een mousse. Schep in een spuitzak en leg in de koelkast.
 • Hak de cantuccini in grove stukken. Snijd de aardbeien in stukken.
 • Zet de weckpotjes klaar en vul ze in deze volgorde: tiramisu-mousse, mango puree, aardbeien, cantuccini. Herhaal dit en eindig met een laagje tiramisu mousse.
 • Draai de weckpotjes dicht en bewaar ze koel tot het moment van serveren.
 • Eventueel kun je ze voor het serveren nog garneren met een extra koekje en vers fruit.

Notities

Tip: Extra lekker maken? Schaaf er wat chocolade overheen!

Bewaar deze Italiaanse trifle in weckpotjes op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Italiaanse trifle

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!


Dit recept is gemaakt voor een samenwerking