Deze ijswafels met chocolade zijn onwijs makkelijk om zelf te maken. Ik gebruik in dit recept mijn favoriete (homemade) koffie roomijs, nog zo’n recept dat heel makkelijk is om zelf te maken! Maar ijswafels… ik vind het echt genieten! Zoveel lekkerder dan ijs uit een kommetje!

Voor ijswafels kun je harde of zachte wafels gebruiken. Je bakt ze zelf, of koopt ze in de winkel. In kocht de wafels in de winkel, want soms dient gemak de mens. Ik koos voor de zachte rechthoekige wafels. Persoonlijk vind ik juist de ijswafels van zachte wafels zoveel lekkerder dan ijs tussen harde koekjes. Maar kies vooral je eigen favoriet hiervoor!

IJswafels met chocolade
IJswafels met chocolade

Voor deze ijswafels met chocolade heb ik gekozen voor mijn koffie roomijs als vulling. Een onwijs lekker ijsrecept waarvoor je maar enkele ingrediënten nodig hebt , plus je maakt het zónder ijsmachine! Ideaal toch?!

In dit ijs maak ik gebruik van een goede stevige espresso voor een heerlijke koffie smaak. Ik zet deze met mijn Krups Intuition Preference apparaat; hoe ik dit koffiezetapparaat ervaar kun je lezen in mijn review.

IJswafels met chocolade

Heerlijk genieten!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding10 minuten
Wachttijd1 uur
Totale tijd1 uur 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 porties koffie roomijs
  • 4 zachte rechthoekige wafels
  • 100 g pure chocolade

Instructies

  • Haal het ijs ongeveer 15 minuten voordat je begint uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.
  • Smelt de pure chocolade au-bain-marie.
  • Snijd de wafels doormidden. Schep een portie ijs op een halve wafel en verdeel het, sluit af met de andere helft en doop in de pure chocolade.
  • Herhaal met de overige wafels. Leg daarna de wafels weer even 30 minuten in de vriezer zodat het ijs weer wat harder wordt.

Notities

Tip: Wil je je ijswafels nog lekkerder maken? Eerst in de chocolade dopen en dan in gehakte hazelnoten is extra lekker!

Bewaar deze ijswafels met chocolade op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

IJswafels met chocolade

Ben je op zoek naar meer lekkere ijs inspiratie? Alle ijs recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!