Op zoek naar een lekkere snack? Dan moet je zeker deze geitenkaasrolletjes met honing en pistache eens maken! Deze rolletjes perfect als snack bij een (vrijdagmiddag)borrel of feestje. Maar ook gewoon op een simpele donderdagmiddag zijn deze rolletjes een overheerlijke snack. Warme geitenkaas, knapperig deeg, het zoete van de honing en de pistachenoten; het is een goddelijke combinatie!

Voorheen frituurde ik deze rolletjes, maar door ze te bakken in de oven zijn ze net een tikkeltje gezonder. Daarbij zijn ze dan nog makkelijker om te maken, want geen gehannes met hete olie. Mocht je een frituurpan hebben of wel zin hebben om ze te frituren: het kan natuurlijk gerust.

geitenkaasrolletjes met honing
geitenkaasrolletjes met honing

Serveer deze geitenkaasrolletjes met een goede en kwalitatieve honing. Het liefst eentje die een beetje een bloemige smaak heeft zoals de bloemenhoning van Honing direct. Deze honing is overheerlijk vol van smaak, zoveel smaakvoller dan de variant die ik voorheen altijd kocht in de winkel. Daarbij komt deze honing uit Nederland én verandert de smaak door het jaar heen omdat er dan andere bloemen groeien en bloeien.

Je kunt bij hun terecht voor verschillende soorten honing (allemaal erg smaakvol uiteraard) en daarnaast verkopen ze ook honingraat. Ik heb een stukje toegevoegd aan het schaaltje honing, dat geeft het meteen een extra luxe uitstraling en iedereen weet wat er in het bakje zit!

Op hun website zag ik ook dat ze verschillende propolis producten verkopen, deze worden gebruikt voor een betere weerstand. Propolis is een stof de gemaakt wordt door bijen om de raat vrij te houden van infecties. Wil je meer lezen over wat propolis nu eigenlijk precies is, dan is dit artikel wellicht wat voor je ( je leest er wat het is, hoe het gemaakt wordt, hoe het werkt en meer).

geitenkaasrolletjes met honing

Ik gebruik voor deze rolletjes yufka deeg in de driehoekige vorm, dit kun je kopen bij de Turkse supermarkt. Het is hetzelfde deeg als je gebruikt voor sigara boregi. Eventueel kun je ook filodeeg gebruiken, snijd dit dan in langwerpige driehoeken.

Tip: deze geitenkaasrolletjes met honing zijn echt het aller-allerlekkerste als ze net uit de oven komen en nog warm zijn. Je kunt de rolletjes van te voren maken, maar dek ze dan goed af en bak ze pas op het laatste moment af. Op het moment dat je ze bakt en dan wil bewaren worden ze al snel taai en droog.

Geitenkaasrolletjes met honing en pistache

Een heerlijke snack!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding25 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

 • 12 yufka vellen of filodeeg
 • 200 g zachte geitenkaas
 • 30 g pistache noten
 • 5 el bloemenhoning
 • 1 eierdooier
 • 0.5 tl olijfolie

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
 • Doe de geitenkaas in een kommetje en prak los met een vork. Hak de pistachenoten fijn.
 • Pak een vel yufka deeg en leg met de punt naar boven, verdeel over de onderkant wat geitenkaas, daarover wat pistachenoten en maak af met een drizzle honing.
  Vouw de zijkanten naar binnen en rol het pakketje op. Plak de punt vast met wat water en leg op de bakplaat (met de punt naar beneden).
 • Herhaal tot alle rolletjes gemaakt zijn.
 • Klop de eierdooier met de olijfolie los. Bestrijk hiermee de rolletjes en bestrooi met pistachenoten.
 • Bak de rolletjes in 25 minuten goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.
 • Drizzle er net voor het serveren nog wat extra honing overheen.

Bewaar deze geitenkaasrolletjes met honing op Pinterest!

Zin om deze snack in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

geitenkaasrolletjes met honing

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking