Dat lekker ijs maken helemaal niet moeilijk is bewijs ik je met dit brownie-karamel ijs. Ja, zelfs als je geen ijsmachine in huis hebt kun je echt overheerlijk en romig ijs maken! Met een handvol ingrediënten zet jij deze heerlijke zoetigheid op tafel.
Zelf heb ik wel een ijsmachine, maar ik vergeet dus altijd dat die bak helemaal bevroren moet zijn. Daar moet je echt minimaal 2 dagen van te voren over nadenken dus… plus: dan moet je ook nog eens ruimte in de vriezer hebben! Met 3 lades als vriezer is dat hier dus eigenlijk bijna nooit. Daarom vind ik dit ijs zo ideaal! Geen ijsmachine voor nodig! Oh en het is ook nog eens ijs waarvoor je geen rauw ei hoeft te gebruiken, ook nog zoiets waar ik blij van wordt!
Brownie-karamel ijs
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 0.5 tl vanille extract
- 200 g gecondenseerde melk
- 150 g brownie
- 70 g karamel
Karamelsaus
- 60 g karamel
- 1.5 el slagroom
Instructies
- Klop de slagroom samen met het vanille extract met een mixer stijf.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en spatel er doorheen.
- Snijd de brownie en karamel in stukjes. Spatel door het slagroommengsel.
- Schep het mengsel in een bak (die in de vriezer kan) en dek af met een deksel of met folie. Zet in de vriezer en laat minimaal 5-6 uur staan tot het ijs helemaal bevroren is.
- Haal het ijs 10-20 minuten voor het serveren uit de vriezer.
- Doe voor de karamelsaus de karamel en slagroom samen in een pannetje op laag vuur. Roer tot de karamel gesmolten is en je een romige saus hebt.
Bewaar dit brownie-karamel ijs op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere ijs inspiratie? Alle ijs recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!