Een overheerlijke maaltijd zet je op tafel met deze vegetarische taquitos uit de oven. Een Mexicaans gerecht dat boordevol smaak zit en perfect is voor elke (doordeweekse) dag. Weer eens wat anders dan je standaard wraps!
Een taquito (ook wel flauta genaamd) is een Mexicaans gerecht dat bestaat uit opgerolde tortilla’s, deze zijn gevuld met vlees/kip/kaas maar vegetarisch kan natuurlijk ook. Daarna worden ze van origine knapperig gefrituurd. Ik besloot een vegetarische variant te maken met groenten en ze te bakken in de oven, dan zijn ze toch net iets minder vet. Om ze extra lekker en fris te maken serveer ik de vegetarische taquitos met ijsbergsla en een tomatensalsa.
Het fijne aan dit gerecht vind ik dat het altijd lekker is. Het maakt niet uit of het nu hoogzomer is of hartje winter: deze taquitos kunnen altijd!
Om dit heerlijke gerecht te maken gebruikte ik een aantal overheerlijke producten van de Xenos. Wist je dat je daar de lekkerste producten kunt vinden om je Mexicaanse maaltijd compleet te maken? De producten die ik heb gebruikt zijn stuk voor stuk onwijs lekker én je kunt ze ook gewoon online bestellen; ideaal!
Ik gebruikte voor dit recept de volgende producten van de Xenos:
Extra fijn vind ik het dat je eigenlijk gewoon bijna alles kunt shoppen bij de Xenos, want al het servies dat je op deze foto’s ziet kun je ook daar aanschaffen! Het enige waarvoor je nog naar een andere winkel moet zijn de verse groenten.
De artikelen op de foto die ik gebruikte:
- Acacia plank
- Bord Toscane bruin
- Zwarte vork (deze heb ik al langer, maar via de link kom je bij een vergelijkbaar product)
- Klein schaaltje
- Wijnglas romantic
Vegetarische taquitos uit de oven
Ingrediënten
Ingrediënten taquitos
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 1 el olijfolie
- 1 snuf zout en peper
- 6 mais wraps Xenos
- 1 blik zwarte bonen Xenos
- 1 potje milde tacosaus Xenos
Ingrediënten tomatensalsa
- 250 g cherry tomaten
- 0.5 komkommer
- 1 ui
- 1 handvol verse peterselie
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 snuf zout en peper
Serveren met
- 200 g ijsbergsla
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Snijd de uiteindes van de courgette. Snijd de steel en zaadlijsten uit de paprika. Snijd vervolgens beide groentes in kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de courgette en paprika aan met een snuf zout en peper.
- Laat de zwarte bonen uitlekken. Voeg deze samen met de milde tacosaus toe aan de groenten en bak 2 minuten mee.
- Verdeel de groentevulling over de wraps en rol ze strak op. Leg ze op de bakplaat, met de opening naar beneden.
- Bak de taquitos in 12 minuten goudbruin en knapperig in het midden van de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de tomatensalsa;
- Snijd de cherry tomaten in kleine stukjes en de komkommer in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Hak de peterselie fijn.
- Meng alle groenten met de olijfolie, citroensap en een flinke snuf zout en peper goed door elkaar in een kom. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Serveren;
- Verdeel de (gewassen) ijsbergsla over 3 borden.
- Haal de taquitos uit de oven en snijd ze schuin door midden. Leg deze op de ijsbergsla.
- Schep de tomatensalsa er overheen of serveer deze los in een kommetje.
Bewaar deze vegetarische taquitos uit de oven op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!
Dit recept is gemaakt voor een samenwerking