Deze gele linzensoep is een overheerlijk Turks recept. Deze soep is perfect als lunch, maar ook als voorgerecht of hoofdgerecht met bijvoorbeeld (Turks) brood. Hij is onwijs smaakvol en het allerbeste is nog wel dat het echt onwijs makkelijk te maken is!

Deze gele linzensoep smaakt overigens echt anders (en ziet er ook anders uit) dan de rode linzensoep. Nu moet ik alleen wel zeggen; als ik hier naar de grote blauwe supermarkt ga, kan ik alleen maar rode linzen kopen. Voor de gele variant moet ik echt naar de Turkse winkel. Geen straf overigens, want daar koop je veel meer lekkers!

Gele linzensoep

Gele linzensoep

Een heerlijke en smakelijke soep
Voorbereiding5 minuten
Bereiding40 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1.5 el olijfolie
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 220 g gele linzen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 0.5 tl gemalen komijnzaad
  • 0.5 tl zwarte peper
  • 0.5 tl zout
  • 2 L groentebouillon

Instructies

  • Snijd de winterwortel in blokjes en de ui in grove stukken.
  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de wortel en ui aan tot de ui iets glazig begint te zien (ongeveer 4 minuten).
  • Voeg de linzen toe en roer goed door. Voeg vervolgens de specerijen en het zout en peper toe en bak 1 minuut mee.
  • Schenk dan de bouillon in de pan en breng de soep langzaam aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.

Bewaar deze gele linzensoep op Pinterest!

Zin om deze soep in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Gele linzensoep

Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!