Yum, als je zin hebt om iets onwijs lekkers te bakken: deze boterkoek met pistache is het antwoord! Boterkoek is van zichzelf natuurlijk al onwijs smaakvol. Het toevoegen van de pistache noten maakt dit baksel nog net even wat specialer en lekkerder!
De laatste keer dat ik boterkoek heb gebakken is echt alweer lang geleden! Zonde eigenlijk, want het is echt zo makkelijk en snel om te maken. Plus het is gewoon zo zo zó lekker!
Boterkoek met pistache
Ingrediënten
- 200 g roomboter op kamertemperatuur
- 200 g suiker
- 4 g vanille suiker
- 250 g bloem
- 2 eieren
- 50 g pistache noten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht). Vet een ronde vorm van circa 20 cm in met boter.
- Mix de roomboter met de suiker en de vanille suiker licht en romig.
- Voeg 1 ei toe en meng goed door.
- Zeef de bloem erboven en mix alles goed.
- Hak de pistache noten grof en spatel door het beslag.
- Schep het beslag in de vorm en verdeel dit gelijkmatig (een siliconen spatel werkt hiervoor perfect).
- Klop het tweede ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van de boterkoek. Gebruik een vork om er lijntjes in te trekken.
- Bak de boterkoek in 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de boterkoek na het bakken afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
Bewaar deze boterkoek met pistache op Pinterest!
Zin om dit heerlijks in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!