Dit stoofvlees met koffie en Guinness is echt onwijs lekker! De combinatie van koffie en Guinness geeft het echt weer een compleet andere smaakbeleving dan het standaard stoofvlees. Met Amsterdamse uien en stukken wortel zet je zo echt een heerlijke maaltijd op tafel.

Zelf vind ik dit stoofvlees het allerlekkerste om te eten met een romige aardappelpuree. Maar uiteraard kun je voor je eigen favoriete bijgerecht kiezen, denk aan; frietjes, gekookte aardappelen, gebakken aardappeltjes, brood, couscous, rijst of een groene salade. Het smaakt er stuk voor stuk allemaal lekker bij!

Stoofvlees met guinness en koffie
Stoofvlees met guinness en koffie

In dit stoofvlees gebruik ik een goede en sterke espresso. Ik zet deze met mijn Krups Intuition Preference apparaat; hoe ik dit koffiezetapparaat ervaar kun je lezen in mijn review. Het geeft dit stoofpotje weer echt een compleet andere smaak. Wel voeg ik (wat ik normaal niet doe) wat suiker toe aan het recept, anders is de smaak net iets te bitter.

Stoofvlees met koffie en Guinness

Overheerlijk en smaakvol stoofvlees
Voorbereiding20 minuten
Bereiding6 uur
Totale tijd6 uur 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 20 g roomboter
  • 700 g runder riblappen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el zwolsche stoof specerijenmix
  • 2 stuks winterpeen
  • 320 g Amsterdamse uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blik Guinness
  • 60 ml espresso
  • 1.5 el suiker

Instructies

  • Snijd het rundvlees in stukken van ongeveer 2 centimeter.
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem, doe het vlees erin en bestrooi met een flinke snuf zout en peper. Bak het rondom bruin aan.
  • Maak ondertussen de uien en knoflook schoon, snijd de ui in halve maantjes en de knoflook in stukjes. Voeg toe aan het vlees en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree en de zwolsche stoof specerijen toe en bak 4 minuten mee.
  • Maak de winterpeen schoon en snijd in stukken.
  • Voeg de winterpeen, Amsterdamse uien, Guinness, koffie, suiker en laurierblaadjes toe. Voeg water toe tot het vlees net onder staat. Breng aan de kook en draai dan het vuur helemaal klein. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 5-6 uur zachtjes stoven.
  • De stoof is klaar als het vlees uitelkaar valt als je er een vork in prikt.

Bewaar dit stoofvlees met koffie en Guinness op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Stoofvlees met guinness en koffie

Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!