Deze geroosterde aubergine salade is een overheerlijk Turks recept. Dit bijgerecht smaakt perfect bij verschillende maaltijden, denk aan de BBQ maar ook met een stukje vlees/vis/vleesvervanger. Of wat denk je er van om dit tijdens de brunch/lunch te serveren: je kunt er werkelijk waar alle kanten mee op!
Wil je deze salade nog net een beetje extra mee geven? Serveer hem dan met een paar flinke lepels yoghurt! Oh en dat is dus ook hoe hij het lekkerste is als lunch. Eventueel nog met een stuk Turks brood erbij: smullen!
Geroosterde aubergine salade
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 el olijfolie
- 1 snuf zout en peper
- 0.5 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 groene paprika
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tomaat
- 5 g verse peterselie
- 0.5 tl chili vlokken of meer/minder naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
- Snij de aubergine doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in. Besprenkel met de olijfolie en een flinke snuf zout en peper. Rooster de aubergine in circa 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Snijd ook de tomaat in blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg dan de tomatenpuree en tomaat toe en roer door. Breng op smaak met de chili vlokken.
- Haal de aubergine uit de oven en snijd deze in gelijke kleine blokjes. Schep door het groentemengsel.
- Hak de verse peterselie fijn, roer door het groentemengsel en serveer direct.
Bewaar deze geroosterde aubergine salade op Pinterest!
Zin om deze salade in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!