Ok, deze aardappelpuree met kruiden is echt te lekker! De verse kruiden geven er echt een overheerlijke smaak aan. Ik zou zeggen: nu maken en dan onthouden voor kerst! Want eigenlijk zou het daar echt perfect bij passen. Kan je nu vast zorgen dat jij team bijgerecht bent 😉

Romige aardappelpuree vind ik zelf overigens echt heel erg lekker. Perfect als onderdeel van een aardappel-groenten-vlees/vis/vega maaltijd, maar ook bij wat luxer zoals stoofvlees of wat denk je dus van bij kerst. Ik zou het wel weten!

Aardappelpuree met kruiden
Aardappelpuree met kruiden

Aardappelpuree met verse kruiden

Een onwijs lekker (en feestelijk) bijgerecht
Voorbereiding10 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappels
  • 50 g roomboter
  • 3.5 el melk
  • 8 g dille
  • 8 g peterselie
  • 6 g bieslook
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd in blokjes. Doe de aardappels in een pan met water en kook ze gaar. Giet af en laat even uitwasemen.
  • Hak de helft van alle verse kruiden grof en de andere helft fijn.
  • Doe de aardappels terug in de pan en voeg de roomboter en melk toe. Stamp tot een romige puree.
  • Voeg dan de verse kruiden en een flinke snuf zout en peper toe en schep door de puree.

Bewaar deze aardappelpuree met kruiden op Pinterest!

Zin om dit bijgerecht in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Aardappelpuree met kruiden

Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!