Deze carrot cake met gember en ananas is echt hemels lekker! Ik heb al een tijd een lekkere carrot cake online staan, maar ik deze nieuwe versie is gewoon echt nog beter en lekkerder. De gember geeft het net een beetje extra kik en de ananas in de vulling past gewoon echt perfect bij deze cake. Maak de taart af met gouden versiersels en het feest kan beginnen!

De eerste écht lekkere carrot cake at ik jaren geleden in Amerika, toen we met een camper op rondreis waren door California. Daarna maakte ik deze carrot cake en deelde het recept natuurlijk ook met jullie. Dat recept heb ik dus gewoon nog lekkerder gemaakt! Carrot cake 2.0 zeg maar; het is een naked laagjes taart (niet afgesmeerd dus) met een heerlijke carrot cake basis, de aller-lekkerste roomkaas/witte chocolade vulling die vervolgens wordt afgemaakt met (eetbare) gouden glitterspray en gouden sprinkles

Carrotcake met gember en ananas

In dit recept gebruik ik geen verse gember, maar gekonfijte gember. Deze kwam ik tegen bij de Xenos en het leek me leuk om daar eens wat lekkers mee te maken, aangezien ik dit nog nooit gebruikt had. Het is gember waarbij de suiker is gekristalliseerd, daardoor hebben ze een zoete maar ook nog de kenmerkende pittige smaak. Precies die combinatie is wat het onwijs lekker maakt in deze carrot cake.

Verder decoreerde ik de taart met veel goud, zoals; de gouden chocoparels, gouden medley sprinkles en de gouden poederspray. Ik vond deze alle drie bij de Xenos en deze maken deze taart echt helemaal af. 

Ik was trouwens ook helemaal blij toen ik de zwart matte gebaksvorkjes vond bij de Xenos (zo fijn dat ze daar zoveel hebben!), ik was hier namelijk al een tijd naar op zoek. Dat mat zwarte vind ik zelf onwijs mooi plus; het doet het goed op de foto!

Carrotcake met gember en ananas

Deze carrot cake is erg machtig, snijd daarom kleine puntjes bij het serveren. 

Carrot cake met gember en ananas

Een overheerlijke taart!
Voorbereiding20 minuten
Bereiding1 uur 40 minuten
Totale tijd2 uur
Porties: 10 personen

Ingrediënten

Ingredienten carrot cake

 • 170 g lichte basterdsuiker
 • 4 eieren
 • 160 ml zonnebloemolie
 • 220 g zelfrijzend bakmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 7 g kaneel
 • 7 g koek- en speculaaskruiden
 • 250 g wortelrasp
 • 40 g gekonfijte gember

Ingredienten frosting/vulling

 • 170 g witte chocolade
 • 250 g roomboter op kamertemperatuur
 • 200 g roomkaas op kamertemperatuur
 • 200 g poedersuiker
 • 6 schijven ananas uit blik

Ingredienten decoratie

 • 2 el chocoparels goud
 • 2 el gouden medley sprinkles
 • naar smaak eetbare gouden poederspray

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht). Vet een bakblik van 20 cm doorsnede in met wat boter.
 • Mix met de hand in een kom basterdsuiker, eieren en zonnebloemolie door elkaar.
 • Zeef zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder erboven en voeg de kaneel en koek- en speculaaskruiden toe. Schep door de natte ingrediënten tot je een egaal beslag zonder klontjes hebt.
 • Snijd de wortelrasp nog iets fijner en hak de gember grof. Voeg beide toe aan het beslag en schep er doorheen.
 • Giet het beslag in de bakvorm. Bak de carrot cake in 70-90 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven. (Doe de test met de satéprikker; er mogen wat kruimeltjes aan blijven zitten, maar geen nat beslag)
.
 • Laat de cake compleet afkoelen op een rooster.
 • Smelt de witte chocolade au-bain-marie en laat afkoelen (deze is genoeg afgekoeld als je deze moet toevoegen straks).
 • Klop de roomboter in circa 10 minuten licht en luchtig.
 • Voeg de roomkaas en poedersuiker toe en mix er goed doorheen. Voeg dan de witte chocolade toe en meng snel door de frosting. Laat eventueel de frosting even afkoelen in de koelkast voordat je verder gaat met de garnering van de cake.
 • Snijd de ananas in kleine stukjes.
 • Snijd de carrot cake in drie gelijke lagen. Gebruik circa 2/3 van de frosting voor de vulling en 1/3 voor de afwerking.
 • Verdeel een laag frosting over de onderste laag. Daarover strooi je de helft van de ananas (blijf ongeveer een centimeter van de rand af). Leg de volgende laag cake erop, druk iets aan en verdeel ook hier frosting over met ananas. Vervolgens dek je de cake af met de derde laag, druk iets aan en besmeer de bovenkant met de frosting.
 • Doe de resterende frosting in een spuitzak en spuit toeven op de cake.
 • Garneer met de gouden decoratie naar wens.
 • Zet de carrotcake in de koelkast tot je er van gaat eten (dan wordt de roomkaas frosting ook weer iets harder).

Bewaar deze Carrot cake met gember en ananas op Pinterest!

Zin om deze taart in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Carrotcake met gember en ananas

Ben je op zoek naar meer heerlijk zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!


Dit recept is gemaakt voor een samenwerking