Deze aardappeltortilla met gerookte zalm ( crème fraiche en bieslook) is overheerlijk als hapje tijdens een feestje/borrel/feestdagen. Overigens ook perfect als onderdeel van een brunch/lunch en zelfs als diner is het een heerlijk gerecht. Maar goed, mijn insteek voor nu is even als hapje… ik moet een keuze maken… toch?

Dit recept is mijn vertaling van de oventortilla met aardappel en groenten van Anja’s Foodblog. Voor diegene die het nog niet wisten: Anja is mijn moeder en dus ook een foodblogger! Mijn liefde voor eten komt dus zeker niet van een vreemde 🙂

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap, na een aantal maanden gestopt te zijn ivm mijn zwangerschap. Super leuk dus dat op het moment dat ik weer meedoe ik aan mijn moeder gekoppeld wordt. Maar goed, toen moest ik nog kiezen he… en dat was nog best lastig. Ik had nog een zakje aardappelen liggen die hoognodig op moesten dus dat was het uitgangspunt van mijn keuze voor dit recept. Ik heb er overigens wel flink wat aan veranderd haha, ik laat gewoon lekker alle groenten weg uit het originele recept van m’n moeder.

Aardappeltortilla met gerookte zalm
Aardappeltortilla met gerookte zalm

Aardappeltortilla met gerookte zalm

Een heerlijk hapje bij de borrel
Voorbereiding12 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd42 minuten
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

Aardappeltortilla

 • 450 g aardappeltjes (voorgekookt)
 • 5 eieren
 • 50 ml melk
 • 1 tl gedroogde tijm
 • 50 g Parmezaanse kaas geraspt

Garnering

 • 200 g gerookte zalm
 • 3 el creme fraiche
 • 1 handje verse bieslook

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Bekleed een rechthoekige ovenschaal met een vel bakpapier.
 • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aardappeltjes kort voor, tot ze goudbruin zijn. Schep ze in de ovenschaal.
 • Klop de eieren, melk en gedroogde tijm los. Voeg een snuf zout en peper toe en roer goed door. Schenk het ei-mengsel over de aardappeltjes en strooi er de parmezaanse kaas overheen.
 • Bak de tortilla circa 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot het ei gestold is.
 • Laat de tortilla afkoelen tot deze lauw-warm is.
 • Doe de creme fraiche in een spuitzakje (of boterhamzakje waar je een hoekje vanaf knipt) en snijd de bieslook in stukjes.
 • Snijd de tortilla in vierkantjes. Garneer elk stukje met wat gerookte zalm, enkele toefjes crème fraiche en garneer met de bieslook.

Bewaar deze aardappeltortilla met gerookte zalm op Pinterest!

Zin om deze tortilla in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Aardappeltortilla met gerookte zalm

Ben je op zoek naar meer hapjes inspiratie? Alle hartige snacks heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!