Heb je zin om weer eens wat anders op tafel te zetten voor je zondagse brunch/lunch? Serveer dan eens deze Turkse witte bonen in tomatensaus. Lekker kruidig (maar niet té) en echt boordevol smaak.
Tip van mij: serveer de bonen met een flinke schep yoghurt, eventueel wat sumak erop, en verse peterselie. Met een groene salade, olijven en dit Turkse platbrood uit de grillpan erbij heb je echt zo’n lekkere maaltijd te pakken! Een perfecte brunch, of lunch natuurlijk.
Turkse witte bonen in tomatensaus
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder
- 0.25 tl gemalen komijnzaad
- 1 tl gedroogde munt
- 200 g tomatenblokjes uit blik
- 75 ml water
- 1 laurierblaadje
- 250 g witte bonen uit blik/glas
Instructies
- Snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes. Snijd ook de knoflook fijn.
- Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui en de paprika's 3-4 minuten aan. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de tomatenpuree en de specerijen toe en bak 2 minuten mee, terwijl je blijft roeren.
- Voeg tomatenblokjes, water en het laurierblaadje toe, roer door. Laat alles 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg dan de witte bonen toe en laat nog eens 10 minuten zachtjes pruttelen.
Bewaar deze Turkse witte bonen in tomatensaus op Pinterest!
Zin om deze bonen in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!