Het heeft een tijdje geduurd, maar ik heb eindelijk een donut bakvorm. Dus tijd om deze lekkere bananensplit donuts te bakken! Heerlijke cake, met slagroom, banaan en chocolade; om je vingers bij af te likken. Oh en vergeet uiteraard de discodip niet.

Ik kocht deze siliconen donutvorm via bol, deze is voor grote donuts. Je hebt ze uiteraard ook voor een slagje kleiner en in verschillende prijsklassen. Ik heb alleen ervaring met deze en het werkt perfect!

In de welbekende foodybox (de herfst editie deze keer) van KroonophetWerk zat een tros bananen van I AM Organic. Biologisch, met de beste smaak en ze werken samen met lokale boeren wereldwijd. Hun bananen hebben een QR-code, waarmee je in een uniek digitaal paspoort terecht komt. Hierin zijn ze 100% transparant over onder andere herkomst, teelt, product, transport en duurzaamheid. Super tof om dit zo te zien! Je koopt deze bananen via Gorillas of bij de Kiosk.

Bananensplit donuts

Onderstaand recept is voor 4 donuts. Maar let wel: ze zijn best flink en vullen goed! Het is dus even de afweging of je per persoon een donut maakt of dat 1 donut voor 2 personen is.

Bananensplit donuts

De perfecte zoete combinatie
Voorbereiding20 min
Bereiding40 min
Totale tijd1 uur
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

Donuts

  • 100 g roomboter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 100 g zelfrijzend bakmeel

Vulling & decoratie

  • 200 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 2 bananen
  • 100 g pure chocolade
  • 2 el discodip

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een donutvorm klaar en vet deze iets in.
  • Klop de roomboter licht en luchtig. Voeg de suiker toe en mix deze goed door.
  • Voeg 1 ei toe, mix goed door en mix er vervolgens het tweede ei door.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel door het beslag heen. Schep het beslag in een spuitzak en vul de donutvorm (4 stuks).
  • Bak de donuts in circa 25-30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat compleet afkoelen.
  • Klop de slagroom op met de suiker en doe deze in een spuitzak met kartelmondje. Snijd de bananen in plakjes. Smelt de pure chocolade au-bain-marie.
  • Snijd de donuts doormidden, vul met de slagroom en verdeel de banaan erover.
  • Besprenkel de bovenkant van de donuts met de chocolade en de discodip. Eventueel maak je er nog een toef slagroom op met een plakje banaan.

Bewaar deze bananensplit donuts op Pinterest!

Zin om deze donuts in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Bananensplit donuts

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!