Nou ja, zo kom je er opeens achter dat je helemaal nog niet je favoriete bananenbrood met kaneel en havermout gedeeld hebt op je website! Wat zonde! Dus bij deze; mijn favoriete bananenbrood; onwijs makkelijk om te maken (je hebt alleen een keukenmachine/blender nodig en een oven) en zo lekker. Perfect als ontbijt, lunch of tussendoortje.
Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap en ik ben gekoppeld aan Koken met familie, een onwijs fijne blog van Kevin en Esther (broer en zus) met heerlijke recepten. Er is echt genoeg lekkers te vinden voor elke menugang. Ik zat een beetje te scrollen en kwam voorbij hun gezond bananenbrood recept, deze lijkt een beetje op de mijne en toch ook weer niet (volg je me nog haha). Maar goed, daardoor kwam ik er dus achter dat ik mijn succesnummer helemaal nog nooit gedeeld heb hier!


Ok, onze recepten zijn wel echt een beetje anders en toch lijken ze ergens ook weer wel op elkaar. Het leek me in ieder geval wel een keer een leuk idee om er ook een banaan bovenop te leggen voor het bakken, dat doe ik namelijk nooit. Heel eerlijk; ik weet ook niet of ik het nog eens ga doen. Door het gewicht van de banaan heb ik namelijk het idee dat het bananenbrood stukken minder rijst en daardoor ook wat lastiger te snijden is. Lekker is het wel!
Het is een super makkelijk recept om te maken doordat je het beslag maakt in je keukenmachine/blender. Daardoor gaat het ook allemaal lekker snel; ideaal toch?! Hoeveel plakken je uit 1 brood haalt is overigens echt afhankelijk van hoe dik je je sneden brood snijdt, ik vind dat die lekker dik mogen zijn namelijk 🙂
Bananenbrood met kaneel en havermout
Ingrediënten
Ingredienten bananenbrood
- 3 bananen
- 3 eieren
- 1 tl kaneel
- 2.5 el honing
- 150 g havermout
- 1.5 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
- 75 g pecannoten
Ingredienten garnering
- 1 banaan
- 2 el havermout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden celcius (hetelucht). Vet een cakeblik in en bekleed met een velletje bakpapier.
- Doe de bananen en de eieren in de keukenmachine (of blender) en mix tot een gladde massa. Voeg de kaneel en honing toe en mix er doorheen.
- Voeg havermout, bakpoeder en een snuf zout toe en mix tot de havermoutvlokken bijna fijn zijn.
- Hak de pecannoten en schep door het beslag.
- Verdeel het beslag over de cakevorm. Snijd de laatste banaan in de lengte doormidden en leg op de cake, bestrooi met de havermoutvlokken.
- Bak het bananenbrood circa 45-60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot deze goudbruin en gaar is.
- Laat even afkoelen op een rooster voor je het in plakken snijdt.
Bewaar dit bananenbrood met kaneel en havermout op Pinterest!
Zin om dit bananenbrood in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer lekkere ontbijt inspiratie? Alle ontbijt recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!
Hij was heerlijk! Alleen wel wat slop waardoor de plakken tijdens het snijden uit elkaar vielen. Wat kan ik doen om hem wat steviger te krijgen, meer havermout toevoegen?
Ja dat is dan inderdaad een goed idee!