Is het ook jouw hobby om lekker uitgebreid te koken en dus uren tijd door te brengen in de keuken? Of het nu gaat om het bakken van een taart of cake, of het maken van een complete lunch of avondmaaltijd, tijd spenderen in de keuken kan een hele ontspannen bezigheid zijn. Wel werkt dit natuurlijk het best wanneer je kwalitatieve spullen in je keuken gebruikt. Ben je benieuwd waar je zoal op kunt letten wanneer je nieuw keukengerei wilt gaan kopen? In deze blog verzamelden we enkele tips.

Kwaliteit

Allereerst de kwaliteit is aan te raden om voor kookgerei en servies te gaan met een hoge kwaliteit, omdat dat het langst meegaat. Kwalitatieve spullen zullen niet heel snel kapot gaan en ook zullen er niet zo gauw krassen op komen. Ook vervagen de kleuren van kwalitatief hoogwaardige items niet gauw. Hierdoor hoef je niet steeds nieuwe onderdelen te kopen. Dat kan je portemonnee vast waarderen! Wanneer je een vaatwasser hebt, is het ook raadzaam te kijken naar spullen die vaatwasserbestendig zijn. Verder is het verstandig spullen uit te zoeken die in de magnetron en in de oven kunnen. Als dat niet het geval is, loop je namelijk de kans dat printjes wegslijten.

Gebruiksvriendelijkheid

Naast kwaliteit is ook de gebruiksvriendelijkheid van belang. Kies dus voor items die je bijvoorbeeld voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Wanneer je van uitgebreid koken houdt, kan een koekenpan erg handig zijn. Een koekenpan heeft veel weg van een hapjespan, maar heeft een lagere en soms wat bolle rand. Naast pannenkoeken, is de koekenpan ook geschikt voor het bakken van krieltjes, een stukje vlees of verschillende groenten. Ideaal dus. Naast items die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken, is het ook handig om servies te kopen dat ongeveer dezelfde vormen heeft. Wanneer dat niet het geval is, zul je merken dat het niet gemakkelijk op te stapelen is in de kast en je dus veel ruimte kwijt bent daardoor.

Kleur

Servies doet veel met de sfeer op tafel. Wil je een frisse uitstraling? Kies dan voor servies met felle kleuren zoals groen, oranje, blauw of rood. Wil je juist een rustige uitstraling? Dan doen lichte kleuren en aardetinten het goed. Materialen als hout, keramiek en bamboe lenen zich daar goed voor. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een wat luxer gevoel: gouden servies of glanzende materialen geven je eettafel een chic tintje.

Veel plezier in de keuken!