Als je iets lekkers (en vooral erg leuks) op tafel wilt zetten deze kerst, wat denk je dan van deze kerst donuts? Ik word er zelf onwijs blij van elke keer als ik ze zie én ze zijn ook nog eens super gemakkelijk om te maken! Tenminste, als je die donuts gewoon koopt zoals ik deed 😉

Ik maakte 3 jaar geleden al deze kerstboom schuimpjes, erg leuk en gezellig om je dessert mee op te vrolijken tijdens de feestdagen. Dit jaar een nieuwe versie! En dan wel met candymelts.

Kerst donuts
Kerst donuts

Nu wil ik dit niet echt een recept noemen, dus dat ga ik dan ook niet doen. Wat je nodig hebt om deze kerst donuts te maken is maar een handvol ingrediënten;

  • Donuts
  • Poedersuiker
  • Candymelts, in kleuren naar keuze
  • Sprinkles, in kleuren naar keuze
  • Stokjes

Het enige wat je doet is de candymelts laten smelten zoals aangegeven op de verpakking. Schep het mengsel in een spuitzak en laat iets afkoelen (dan loopt het niet zoveel meer uit). Spuit dan de vorm van kerstboompjes over de stokjes, decoreer met de sprinkles en laat uitharden.

Garneer de donuts met wat extra poedersuiker en steek er de kerstboompjes in.

That’s it!

Bewaar deze kerst donuts op Pinterest!

Zin om deze donuts of kerstboompjes in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkers.

Kerst donuts

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!