Deze chocoladetaart met koffie is echt zo onwijs lekker! De frosting met roomboter, roomkaas en melkchocolade maakt deze taart helemaal af. Versier hem met kerstboompjes van candy melts (of deze kerstboompjes van eiwitschuim) en je zet een echte showstopper op tafel deze kerst!
Uiteraard kun je van deze taart ook heerlijk genieten na de kerst; met pasen, een verjaardag of gewoon zo lekker in het weekend. Want tegen deze chocoladetaart zeg je echt geen nee.
De frosting die ik op/in deze taart gebruik is echt de hemel. Zo lekker, die zou eigenlijk een eigen blog verdienen (misschien doe ik dat ook nog wel een keer) want pff… het is gewoon echt de perfecte mix tussen roomboter, roomkaas, poedersuiker én chocolade haha. De roomkaas geeft het een frisse touch mee waardoor het niet meteen superzwaar is. Of ja… iets minder heftig dan een botercrème.
In dit deze chocoladetaart gebruik ik een goede en extra sterke koffie, deze haalt de smaak van de cacao echt zo lekker omhoog. Ik zet deze met mijn Krups Intuition Preference apparaat; hoe ik dit koffiezetapparaat ervaar kun je lezen in mijn review. Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt de beste keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! Je kunt er zoveel lekkere drankjes mee maken, plus hij is ook nog eens super gemakkelijk in gebruik.
Chocoladetaart met koffie
Ingrediënten
Cake
- 165 g bloem
- 1 snufje zout
- 50 g cacao
- 200 g suiker
- 135 g roomboter gesmolten en afgekoeld
- 2 el zonnebloemolie
- 3 eieren
- 150 ml sterke koffie afgekoeld
Frosting
- 250 g roomboter op kamertemperatuur
- 200 g roomkaas op kamertemperatuur
- 200 g poedersuiker
- 170 g melk chocolade
Decoratie
- kokosrasp
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Zet een rond bakblik klaar van circa 18 cm. Vet deze in.
- Meng in een kom bakmeel, zout en cacao door elkaar.
- Mix in een tweede kom suiker, boter en olie licht en luchtig. Voeg de eieren toe en mix goed door. Schenk de koffie erbij en meng goed door.
- Voeg de droge bij de natte ingredienten en meng snel door een egaal beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Laat volledig afkoelen op een rooster voordat je verder gaat met de topping.
Frosting (deze kun je vast maken en bewaren in de koelkast)
- Smelt de melk chocolade au-bain-marie en laat afkoelen (deze is genoeg afgekoeld als je deze moet toevoegen straks).
- Klop de roomboter in circa 10 minuten licht en luchtig. Voeg de roomkaas en poedersuiker toe en mix er goed doorheen. Voeg dan de melk chocolade toe en meng snel door de frosting. Zet de frosting in de koelkast voordat je verder gaat met de garnering van de taart.
Taart maken
- Snijd de chocoladecake doormidden.
- Schep een deel van de frosting op de onderste laag van de cake. Leg de bovenste laag erop (ik doe dit altijd met de bolle kant naar beneden, zodat ik dalijk een vlakke taart heb). Druk iets aan.
- Besmeer de bovenkant en zijkanten met de frosting.
- Garneer de taart met kokosrasp en eventueel (kerst)snoep naar smaak/keuze.
Bewaar deze chocoladetaart met koffie op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!