Deze pavlova met stoofpeertjes en kaneelroom zijn echt het perfecte kleine gebakje om op tafel te zetten met de feestdagen! Knapperig schuim met een zachte binnenkant en dan ook nog eens lekker gedecoreerd met stoofpeertjes, kaneelroom en een klein beetje witte chocolade.

De schuimpjes kun je al dagen van te voren bakken (bewaar ze vervolgens luchtdicht in een bakje of zakje), de kaneelroom kun je eventueel ook al een dag van te voren maken. De stoofpeertjes maak je of zelf (kun je ook goed voorbereiden) of je koopt ze kant-en-klaar in de winkel. Maar net waar je zelf zin in hebt! Zelf aan de slag gaan met stoofpeertjes? Ik heb dit lekkere stoofpeertjes zonder alcohol recept al online staan.

Pavlova met stoofpeertjes
Pavlova met stoofpeertjes

Pavlova met stoofpeertjes en kaneelroom

Overheerlijk snoepen!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding3 uur 20 minuten
Totale tijd3 uur 30 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

Pavlova

  • 2 eiwitten
  • 1 snufje zout
  • 65 g suiker
  • 45 g poedersuiker

Kaneelroom

  • 100 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 1 tl kaneel

Decoratie

  • 2 stoofpeertjes
  • witte chocolade
  • kaneel

Instructies

Pavlova

  • Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Zorg dat je mixer en kom helemaal vetvrij is. Klop de eiwitten met het snufje zout op tot deze licht schuimig is.
  • Voeg dan de fijne suiker toe en klop op hoge snelheid het eiwit stijf, tot alle suiker is opgelost en je een mooi glazend schuim hebt.
  • Voeg de poedersuiker toe en klop snel door. Het eiwit is goed als deze glanst en je stevige pieken kunt trekken.
  • Schep het mengsel in een spuitzak, spuit 12 hoopjes/rondjes op je bakpapier. Vlak ze eventueel af met de bolle kant van een lepel.
  • Droog/bak de pavlova's 2 uur in het midden van de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven uit en laat ze nog 1 uur in de oven staan.

Kaneelroom

  • Klop de slagroom met de suiker stijf. Voeg de kaneel toe en spatel snel door.
  • Schep de slagroom in een spuitzak met een kartelmondje.

Pavlova's samenstellen

  • Spuit op elke pavlova een mooie toef van de kaneelroom. Strooi er eventueel een extra snufje kaneel overheen.
  • Snijd de stoofpeertjes in partjes en druk deze zachtjes in de slagroom. Rasp er wat witte chocolade overheen.

Bewaar deze pavlova met stoofpeertjes op Pinterest!

Zin om deze pavlova in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!